Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po požarih državna pomoč tudi Slovencem v Italiji

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 26. 08. 2022 / 14:12
Oznake: Nesreča
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2022 / 14:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Po požarih državna pomoč tudi Slovencem v Italiji
FOTO: Bernarda Mali

Po požarih državna pomoč tudi Slovencem v Italiji

Uničujoči požari, ki so julija in avgusta divjali na Krasu, tako na slovenski kot italijanski strani, so prizadeli tudi slovenske zamejske občine. Z župani prizadetih občin se je danes sešel minister Matej Arčon in obljubil državno finančno pomoč.

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je na sedežu Občine Doberdob v Italiji srečal z župani občin Doberdob Fabiom Vizintinom, Sovodnje ob Soči Luco Piskom in Devin Nabrežina Igorjem Gabrovcem. Županom vseh treh zamejskih občin, prizadetim v obsežnih požarih, ki so v drugi polovici preteklega meseca divjali tako na slovenski kot italijanski strani Krasa, zagotovil podporo tudi iz strani matične Slovenije.


Na sestanku je bila izražena želja in prizadevanje za enotno pogozdovanje tega prostora. Spregovorili so tudi o načrtih za razvoj in zaščito Krasa in s tem povezanimi prijavami na evropske projekte v naslednji finančni perspektivi.

Minister je zagotovil tudi na Vladi RS sprejeto finančno podporo slovenskim zamejskim društvom, ki so aktivno sodelovala pri gašenju požara. 

Nalaganje
Nazaj na vrh