Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čudež na Mirenskem Gradu [VIDEO, FOTO]

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 08. 08. 2022 / 13:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2022 / 14:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Čudež na Mirenskem Gradu [VIDEO, FOTO]
Ogenj se je Mirenskemu Gradu približeval zelo hitro; danes je ta gozd le še pogorišče. FOTO: Arhiv Mirenskega Grada

Čudež na Mirenskem Gradu [VIDEO, FOTO]

Le malo je manjkalo, pa bi Mirenski Grad uničili ognjeni zublji. V sredo, 20. julija, je počitniško varstvo otrok opoldne prekinil požar, s katerim so se na Krasu gasilci borili kar 17 julijskih dni.

Ogenj se je nevarno približal Mirenskemu Gradu, kjer je tudi cerkev Žalostne Matere Božje, in le malo je manjkalo, pa bi postalo vse, kar so tam gradili, le še pogorišče. Kot sta povedala zakonca Urška in Simon Smerkolj, ki sta bila tisti dan skupaj s sodelavci odgovorna za počitniško varstvo in vse drugo na griču, so prepričani, da je Mirenski Grad rešil čudež.


Urška je povedala: »V nekem trenutku se mi je Marija zazdela kot poveljnica trenutne gasilske delegacije. Zdelo se je, da nas je z ognjem pripeljala do lurške votline in nam tako sporočila, da smo ob njej varni ... Ko sem videla gasilce s kipom lurške Marije v ozadju, sem pomislila, da bo še vse v redu.« Tudi Simon je povedal: »Marija se mi je vedno zdela kot mama, ki bdi nad vsemi. Zdaj, ko nas je obvarovala tega hudega, pa še toliko bolj.«

 Urška in Simon Smerkolj. FOTO: Siniša Kanižaj

Kaj vse se je tisti dan in noč dogajalo na Mirenskem Gradu, preberite v naslednji Naši družini (št. 32-33). Oglejte si več fotografij, ki so jih posneli v času požara.

Noč je bila naporna. FOTO: Arhiv Mirenskega Gradu

Prostovoljci so več ur namakali okolico, da se ne bi vnela. FOTO: Arhiv Mirenskega Gradu



Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh