Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po prvo obhajilo k papežu

Objava: 11. 05. 2009 / 09:08
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Po prvo obhajilo k papežu

Papež v Jordaniji prvič obhajal 40 iraških otrok

Med včerajšnjo slovesno sveto mašo v jordanski prestolnici je papež Benedikt XVI. prvič obhajal 40 iraških otrok. Dogodek je še pred začetkom papeževega obiska v Sveti deželi napovedal tajnik kaldejske škofije v Jordaniji, msgr. Raymond Moussalli.

Msgr. Moussalli v Amanu sprejema iraške begunce, med njimi je v času papeževega obiska tudi skupina otrok. Njihova želja je bila skupaj s papežem moliti za spravo in mir v Iraku. Po besedah msgr. Moussallija je prvo obhajilo pomemben trenutek za verne ne le v Jordaniji, ampak tudi v Iraku. Vsakdo zaupa besedam tolažbe in podpore, ki jih izreka sveti oče. Iračani bi si ga želeli srečati tudi v svoji domovini, vendar so možnosti za to precej majhne.

Med iraškimi begunci v Jordaniji je veliko upanja. Skupina iraških krščanskih in muslimanskih intelektualcev, ki živijo v Jordaniji, je na papeža naslovila pismo, v katerem ga prosijo, naj se v molitvi spomni trpljenja iraškega naroda in Cerkve, da bi lahko naredili vse, kar je v njihovi moči in preprečili izliv kristjanov iz države.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh