Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Počitniški programi gibanja Vera in luč

Objava: 04. 07. 2011 / 06:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Počitniški programi gibanja Vera in luč

Svetovno gibanje Vera in luč letos praznuje štirideset let delovanja in tudi duhovno-počitniški tedni bodo letošnje poletje v znamenju praznovanja visoke obletnice.

Svetovno gibanje Vera in luč letos praznuje štirideset let delovanja. Kot poročajo s Tiskovnega urada SŠK, so v Sloveniji največje skupno praznovanje 9. aprila 2011 priredili na Zaplazu v novomeški škofiji. Mašo v romarski cerkvi Marijinega vnebovzetja je daroval ljubljanski nadškof metropolit dr. Anton Stres. Mednarodno srečanje gibanja Vera in luč bo prihodnje leto tudi v Celju.

Programi gibanja Vera in luč med počitnicami

Duhovno-počitniški tedni bodo potekali na štirih krajih. Vsak od teh tednov bo tudi v znamenju praznovanja štiridesete obletnice.

1. Od sobote, 16., do sobote, 23. julija 2011, bo teden potekal v Dominikovem domu na Pohorju.
2. Od nedelje, 31. julija, do sobote, 6. avgusta 2011, bo teden potekal v Soči.
3. Od ponedeljka, 8., do nedelje, 14. avgusta 2011, bo teden potekal v Kančevcih.
4. Od ponedeljka, 29., do nedelje, 4. septembra 2011, bo teden potekal v Portorožu.

Poudarki duhovno-počitniških tednov gibanja Vera in luč

Vera in luč deluje preko mesečnih srečanj na ravni posamezne skupine, v času poletnih počitnic pa organizirajo duhovno-počitniške tedne, na katerih se zberejo lučke, starši, prijatelji in duhovniki iz različnih skupin, kar krepi in plemeniti medsebojne odnose na širši ravni.

Osrednji poudarki posameznih dni duhovno-počitniškega tedna so naslednji:

- prvi dan: predstavitev, sprejem
- drugi dan: poklicanost in odgovornost
- tretji dan: poglobitev
- četrti dan: spreobrnjenje
- peti dan: romanje v skupnost
- šesti dan: praznovanje
- sedmi dan: poslanstvo, refleksija

Vsebina duhovno-počitniškega tedna temelji na poglabljanju teme, ki jo prinaša programski zvezek za tekoče leto. Obravnavo teme razdelijo po dnevih in vključuje pot od poklicanosti, duhovne poglobitve in spreobrnjenja do zavesti, da so na romanju v skupnosti povezani tudi z drugimi. To je razlog za veselje in praznovanje. Ob sklepu so kot glasniki s prejetim poslanstvom ponovno poslani v vsakdanje življenje.

V dopoldnevih, ki so vsebinsko obarvani, izbrano temo poglabljajo v malih skupinah in skupini staršev. V malih skupinah, ki jih sestavljajo skupine lučk in prijateljev, temo obravnavajo s pomočjo različnih besednih in nebesednih načinov sporočanja (v obliki pogovora, petja, ustvarjalnih dejavnosti in priprav na mašo). V skupini staršev skupaj z duhovnikom iščejo stične točke teme tako z vsakdanjim življenjem kot tudi v gibanju. Spoznanja obeh skupin predstavijo pri maši, kar za vse pomeni posebno obogatitev.

V popoldanskem času vsak dan organizirajo oglede naravnih in kulturnih znamenitosti, sprehode, družabne in športne igre.

Od 18. do 23. avgusta letos pa se člani gibanja Vera in luč ter njihovi svojci, spremljevalci in prijatelji odpravljajo na romanje v Lurd, kjer se je gibanje pred štiridesetimi leti tudi začelo.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh