Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Počivalšku zelena luč za sodelovanje z drugimi strankami

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 17. 09. 2021 / 07:43
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.09.2021 / 07:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Počivalšku zelena luč za sodelovanje z drugimi strankami
Zdravko Počivalšek. FOTO: Twitter

Počivalšku zelena luč za sodelovanje z drugimi strankami

Delegati SMC so predsedniku stranke Zdravku Počivalšku dali zeleno luč za dogovarjanje o združevanju, povezovanju in sodelovanju s sorodnimi strankami.

Poleg tega so sprejeli manifest in programska izhodišča ter dobili pripombe, s katerimi bodo izhodišča dopolnili. Na predlog Počivalška so izvolili tudi 10 novih članov sveta stranke, poroča STA.

Navdušen nad energijo

Počivalšek je po kongresu dejal, da je navdušen nad energijo, ki jo je začutil na kongresu. Utrip, ki so ga pokazali članice in člani, je po njegovih besedah temelj, na osnovi katerega bodo prihodnje leto na državnozborskih volitvah igrali glavno vlogo.

Kongresa se je udeležilo nekaj več kot 200 članov SMC in več kot 100 gostov.

Sodelovanje in povezovanje

V stranki bodo v prihodnje okrepili pogovore z več strankami. Z Gospodarsko aktivno stranko (GAS), ki jo vodi predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca se pogovarjajo o združitvi, z dvema strankama pa o predvolilnem povezovanju. Še s tremi strankami in nekaterimi neodvisnimi župani želijo po besedah predsednika SMC oblikovati liberalni center. Predviden je tudi dogovor o sodelovanju z morebitno skupno listo na prihodnjih državo zborskih volitvah. Združitev z GAS je možna do konca leta.

Naša stranka je bila, je in bo odprta za pogovore in sodelovanje z vsemi, ki so usmerjeni v razvoj za dobrobit Slovenije. (Zdravko Počivalšek)

Temelj je enakomeren razvoj

Njihov program temelji na enakomernem razvoju, pri čemer so njihova programska izhodišča: zeleni in digitalni prehod gospodarstva, družbe in države, nadaljevanje debirokratizacije, razvoj za vse regije, stanovanjska politika, celovita demografska politika, potencial logistike, medicinske konoplje in slovenskega lesa.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh