Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podaj MI Roko v Mariboru, Vipavskem Križu in Ljubljani

Objava: 21. 10. 2011 / 14:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Podaj MI Roko v Mariboru, Vipavskem Križu in Ljubljani

Namena prireditve sta molitev za mir in spomin na pobudo papeža Janeza Pavla II. (1978–2005), ki je oktobra 1986 predstavnike različnih verstev povabil v Assisi, kjer so skupaj molili za mir.

Frančiškova mladina (Frama) tudi letos pripravlja prireditev Podaj MI Roko, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. Njena namena sta molitev za mir in spomin na pobudo papeža Janeza Pavla II. (1978–2005), ki je oktobra 1986 v Assisi povabil predstavnike različnih verstev. Skupaj so molili za mir.

Mladi želijo sporočilo miru živeti in oznanjati naprej. Letošnji Podaj MI Roko bo potekal pod geslom As ti tud kej MIRko? – Mir-ko je namreč lahko vsak izmed nas; on nosi mir že v svojem imenu in posledično ga lahko prinašamo tudi mi. Prireditelji želijo, da bi čim več ljudi v okolje, kjer živijo, se učijo ali delajo, prinašalo mir, k čemur bodo spodbudili s prireditvami, ki bodo v treh krajih po Sloveniji potekale po naslednjem vrstnem redu:

V Mariboru se bo prireditev začela nocoj ob 20. uri, v baziliki Matere usmiljena pri frančiškanih. Sledil bo ulični misijon po Mariboru, sklep pa bo v evangeličanski cerkvi na Trubarjevi ulici 1.

V Vipavskem Križu se bo prireditev začela v nedeljo, 23. oktobra 2011, ob 15. uri, s festivalom. Ob 17. uri bo molitev za mir v samostanski cerkvi, ob 18. uri pa bo sklep s sveto mašo.

V Ljubljani se bo prireditev začela v sredo, 26. oktobra 2011, ob 17.30 z molitvijo v stolnici sv. Nikolaja. Sledil bo ulični misijon, v okviru katerega bodo obiskali srbsko pravoslavno cerkev sv. Cirila in Metoda in evangeličansko cerkev na Gosposvetski cesti. Sklep s sveto mašo ob 19. uri bo v cerkvi Marijinega oznanjenja pri frančiškanih na Tromostovju.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh