Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podelitev diplom študentom Socialne akademije

Objava: 11. 04. 2011 / 09:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Podelitev diplom študentom Socialne akademije

Študij končala trinajsta generacija socialnih akademikov

V galeriji Družina v Ljubljani so minuli petek slovesno podelili diplome študentom Socialne akademije. Zbrane je nagovoril ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stresa.

V letošnjem študijskem letu 2010/11 je diplomiralo dvanajst udeleženk in udeležencev, ki predstavljajo trinajsto generacijo socialnih akademikov. Prva generacija študentov je študij zaključila v študijskem letu 1997/98. Študij se je v prvih letih izvajal v okviru Društva katoliških izobražencev, od leta 2004 dalje, ko je Socialna akademija postala samostojen zavod, pa pod njeno pristojnostjo.

Študij je potekal v štirih modulih z naslednjimi naslovi: Uvod v odgovorno državljanstvo, Družba, država, politika, Družbene dileme ter Komunikacija. V letošnjem akademskem letu so med drugim predavali: Jože Bartolj, Ida Baš, dr. Nevenka Bogataj, dr. Stane Granda, dr. Janez Kranjc, dr. Peter Lah, dr. Anton Stres, dr. Ivan Štuhec in drugi.

Poslanstvo študija na Socialni akademiji je izobraževati posameznike v razgledane in osveščene državljane, ki so komunikacijsko usposobljeni in so si pridobili visoko stopnjo moralne zavesti. Interaktivni način dela in druženje je okrepilo tako posameznike in razširilo njihov socialni kapital.

Socialna akademija mlade, zaposlene in tudi starejše v obliki izobraževanja, raziskovanja in kulturnega delovanja pripravlja za družbeno odgovorno delovanje tako v javni in zasebni sferi kot tudi na področju trga in civilne družbe. Kot ustanova nacionalnega pomena s kakovostnimi programi in kadri prispeva k družbenemu dogajanju v slovenskem in evropskem prostoru. Temelja, na katerih Akademija gradi in uresničuje svoje poslanstvo, sta družbeni nauk Cerkve in posameznik kot najvišja vrednota.


Besedilo, ki ga objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK, je pripravila vodja študija na Socialni akademiji gospa Mojca Perat.

Na fotografiji: Nagovor nadškofa dr. Antona Stresa

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh