Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podelitev nagrade Državljan Evrope [VIDEO]

Za vas piše:
T. M.
Objava: 05. 11. 2021 / 14:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2021 / 14:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Podelitev nagrade Državljan Evrope [VIDEO]
Nagrado sta prejela Kristina Modic in dr. Samo Zver. FOTO: Tamino Petelinšek/STA.

Podelitev nagrade Državljan Evrope [VIDEO]

Pisarna Evropskega parlamenta v Ljubljani je danes, 5. novembra, priredila slovesnost ob podelitvi nagrade Državljan Evrope.

Nagrado sta prejela Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, in prof. dr. Samo Zver, internist in hematolog, predstojnik Kliničnega oddelka za hematologijo UKC Ljubljana.

Nagrajenca sta nagrado Evropskega parlamenta prejela za solidarnost in vseevropski zdravstveni napredek bolnikov z rakom.

Modičeva in Zver sta nagrado prejela za projekt Za solidarnost in vseevropski zdravstveni napredek bolnikov z rakom. Nagrajenca sta organizirala uspešno akcijo zbiranja sredstev za nakup aparatur za napredno zdravljenje raka, s katero sta spodbudila solidarnost in poudarila pomen dostopnosti do javnih zdravstvenih storitev.

Akcija po oceni Evropskega parlamenta predstavlja pomemben prispevek pri uresničevanju načrta za boj proti raku v EU.


Nagrado Državljan Evrope so v preteklih letih iz Slovenije prejeli pravnik Lovro Šturm, pisatelji Boris Pahor, Alojz Rebula in Drago Jančar, filozof in fotograf Evgen Bavčar, filozofinja in sociologinja Spomenka Hribar, popotnik Tomo Križnar, društvo Simbioza ter Zveza društev upokojencev Slovenije in Čebelarska zveza Slovenije.

Sledil je pogovor o pomenu dostopnega javnega zdravstva za vse, v katerem so sodelovali Drago Ivanuša, prof. dr. Roman Jerala s Kemijskega inštituta, publicist dr. Janez Markeš, predsednik Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo dr. Jaka Cepec ter evropski poslanki Tanja Fajon in Irena Joveva. 

Osrednja prireditev, na kateri bodo podeljene nagrade Državljan Evrope za leti 2020 in 2021, bo 9. novembra v Bruslju.


Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh