Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podjetje, ki spodbuja in podpira družine

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 29. 07. 2023 / 05:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2023 / 14:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Podjetje, ki spodbuja in podpira družine
Podjetje PublicSq. zaposlenim izplača 5.000 dolarjev dodatka, ko se jim v družini rodi otrok ali pa ga zakonca posvojita. FOTO: Pixabay

Podjetje, ki spodbuja in podpira družine

Vsi zaposleni, ki dobijo ali posvojijo otroka, so upravičeni do dodatka: ameriško podjetje PublicSq. se na ta način zoperstavlja mestoma že kar sovražnemu odnosu do družine in želi biti zgled za pozitivno naravnanost do družinskega življenja.

Omenjeno podjetje zaposlenim izplača 5.000 dolarjev dodatka, ko se jim v družini rodi otrok ali pa ga zakonca posvojita, poroča spletni portal kath.net. Glavni direktor podjetja Michael Seifert želi podpreti družine svojih zaposlenih in jih spodbuditi, da bi bili pripravljeni sprejeti novo življenje.

Kot je Seifert povedal v pogovoru za ameriške medije, se družba razvija v družini sovražno smer, sam pa je prepričan, da je podjetje toliko močno, kolikor so močne družine, ki ga gradijo. Njegovo podjetje se je zavestno odločilo, da bo družini prijazno ter da bo spodbujalo nova rojstva in posvojitve.

Po mnenju direktorja podjetja je otroški dodatek poleg podpore zaposlenim pomenljiv tudi socialnem smislu, saj močne družine gradijo močan narod.

Podjetje PublicSq. ponuja platformo za podjetja in potrošnike, ki jim je mar za življenje, družino in svobodo. Podjetja, ki se registrirajo na njihovi platformi, morajo deliti te vrednote. Potrošniki, ki kupujejo prek omenjene platforme, pa so lahko prepričani, da njihov denar ne podpira nobenih »prebujenskih« ciljev.

Otroški dodatek je za Seiferta izraz dejstva, da podjetje dejansko stoji za svojimi vrednotami in je zanje pripravljeno tudi plačati. Druga podjetja, kot so Amazon, Airbnb in Target, pa bi svojim zaposlenim financirala splave, ugotavlja Seifert. Ta podjetja trdijo, da svoje zaposlene podpirajo, Seifert pa jim očita, da želijo zgolj prihraniti stroške, ki bi jih imeli s porodniškimi odsotnostmi.

Do otroškega dodatka so v podjetju PublicSq. upravičeni tudi moški, če žena otroka rodi ali če ga par posvoji. Poleg podpore zaposlenim je omenjeni dodatek pomenljiv tudi socialnem smislu, saj močne družine gradijo močan narod. Zato si želi, pojasnjuje Seifert, da bi zgledu PublicSq. sledila tudi druga podjetja.

Kupi v trgovini

Novo
Akcija
Življenjska vprašanja
Za mladino
39,90€ 34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh