Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podlistek zaživel v knjigi

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 24. 05. 2019 / 09:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2019 / 12:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Podlistek zaživel v knjigi

Zvesti bralci Družine prav gotovo poznate podlistek, ki izhaja v časopisu. Prebirate lahko roman Tesse Afshar Kruh močnih.
Zvesti bralci Družine prav gotovo poznate podlistek, ki izhaja v časopisu. Prebirate lahko roman Tesse Afshar Kruh močnih.

Če ste morda zamudili kakšen podlistek ali bi roman želeli prebrati v enem dahu, vam z veseljem sporočamo, da je izšel v knjižni obliki pri založbi Družina. Zgodbo večina že pozna, kajne?

Lidijini strhaovi

Lidija mora prijeti v roke vajeti svojega življenja in se podati na neverjetno pot poguma, odločnosti in prijateljstva, na kateri začne spreminjati svet. Preden postane uspešna trgovka s škrlatom, je zgolj trgovčeva hči, ki ljubi tri stvari: očeta, dom svojih prednikov in izdelovanje barve. Nepojmljivo izdajstvo ji vzame skoraj vse. Ostane ji le očetova tajna formula. Z njo v žepu zbeži v Filipe in odpre svojo trgovinico, v katero vlaga vso svojo energijo. Odločnost, naklonjenost znancev ter očetova dragocena barva ji tlakujejo pot v svet najuglednejših mestnih trgovcev. A strahovi jo še naprej preganjajo, dokler ne spozna apostola Pavla in sliši njegovega sporočila upanja. Pride pa tudi čas, da se Lidija spopade s svojimi skrivnostmi.

Vprašanja za pogovor

Na koncu romana so vprašanja za pogovor, o katerih se redni bralci tednika in podlistka lahko že pogovarjate.

»Ste že pred branjem romana poznali zgodbo o Lidiji iz Apostolskih del?

Kako je pisateljici uspelo svetopisemsko pripoved o njej vključiti v svojo knjigo?

Lidija se je s strahom prvič srečala, ko je videla mamo umreti v grozljivi nesreči. Kako je ta strah vplival nanjo? Ali je v vaši preteklosti kakšna izkušnja, ki še vedno vpliva na vas?

Kakšno vlogo igrajo Lidijine izkušnje iz otroštva na njeni poti k Jezusu Kristusu? Kakšno vlogo pa igrajo vaše izkušnje na vaši poti k Jezusu Kristusu?«

Še več iztočnic za iskrive pogovore najdete v knjigi.


Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh