Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogačar odpihnil konkurenco in še drugič osvojil dirko po Lombardiji

Za vas piše:
Blaž Čermelj
Objava: 08. 10. 2022 / 18:45
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.10.2022 / 19:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pogačar odpihnil konkurenco in še drugič osvojil dirko po Lombardiji
Tadej Pogačar je na izjemen način zaključil letošnjo sezono. FOTO: Twitter

Pogačar odpihnil konkurenco in še drugič osvojil dirko po Lombardiji

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je tudi letos osvojil prestižno dirko po Lombardiji. Za drugo zaporedno zmago je v ciljnem sprintu ugnal Španca Enrica Masa, tretje mesto pa je pripadlo še enemu odličnemu španskemu kolesarju Mikelu Landi.

S tem je slovenski kolesarski as osvojil že svojo 46. zmago v karieri. To je hkrati že njegova 16. zmaga v sezoni in tretja na spomenikih oz. petih največjih enodnevnih dirkah. Poleg zmag na dirki po Lombardiji je Pogačar lani osvojil še dirko Liege-Bastogne-Liege.

Odločitev o zmagovalcu je tokrat padla v zadnjih 70 kilometrih, ko je Pogačarjevo moštvo UAE Team Emirates navilo ritem in povsem razredčilo glavnino. Pogačar se je v predzadnjem vzponu naposled otresel skoraj vse konkurence in v ciljnem sprintu obračunal z edinim preostalim tekmecem Masom.

"Izjemno se je vrniti na to dirko in ponoviti zmago. Ne najdem besed, kako zelo sem hvaležen svoji ekipi za vso pomoč. Opravili so sijajno delo, sam pa sem lahko postavil piko na i na zadnji dirki v sezoni," se je po dirki svoji ekipi zahvalil Pogačar.

Z današnjim dnem se je končala sezona dirk svetovne serije (najprestižnejših kolesarskih dirk). Večina kolesarjev tako svoje misli počasi že preusmerja v prihodnjo tekmovalno sezono.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Zmagoslavno leto
Monografije
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh