Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogačarju etapna zmaga in rumena majica

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 07. 07. 2022 / 17:41
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.07.2022 / 19:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pogačarju etapna zmaga in rumena majica
Pogačar lovi tretjo zaporedno zmago na Touru. FOTO: Zajem zaslona/Twitter Tour de France

Pogačarju etapna zmaga in rumena majica

Slovenski kolesar Tadej Pogačar, ki je eden glavnih kandidatov, da osvoji kolesarsko dirko po Franciji, je v najdaljši etapi na Touru od belgijskega mesta Binche do Longwyja v Franciji pometel s konkurenco in si privozil še rumeno majico vodilnega. Drugi je bil Avstralec Matthews, tretji pa Francoz Gaudu. Primož Roglič je končal na devetem mestu.

»Vsakič, ko zmagam, je še bolje.« To je bil eden prvih Pogačarjevih komentarjev takoj po zmagi. Današnja je sicer že njegova enajsta v letošnji sezoni.

Ciljni sprint začel Roglič

Pred zaključkom tekme se je oblikovala manjša skupina, ciljni sprint pa je začel drugi slovenski as, Primož Roglič, ki si je na sredini etapi izpahnil ramo, danes pa je na koncu osvojil deveto mesto, a v cilj prikolesaril v času zmagovalca. Današnja etapa je bila od samega začetka izjemno hitra, kar 80 kilometrov pa ni bilo uspešnega pobega. Večkrat je položaj nadzoroval kar Pogačar sam, tudi Matej Mohorič je poskušal, a neuspešno.

S četrtega na prvo mesto

»Pogi« (UAE Team Emirates) je z današnjo veličastno zmago v skupnem seštevku s četrtega mesta napredoval na prvo in ima pred nadaljevanjem Toura štiri sekunde prednosti pred Američanom Neilsonom Powlessom. Na tretjem mestu 31 sekund zaostaja danes sedmouvrščeni Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

Rezultati Slovencev na šesti etapi: 1. Tadej Pogačar, 9. Primož Roglič, 62. Luka Mezgec, 75. Matej Mohorič, 122. Jan Tratnik

Jutri etapa za hribolazce

Pred kolesarji je jutri sedma etapa od Tomblaina do Super Planche des Belles Fillesa, ki bo namenjena izrazitim hribolazcem. Ti se bodo povzpeli na vrh v Vogezih, ki je leta 2020 odločil zmagovalca Toura, spominja STA. Kot je znano, je Pogačar takrat v predzadnji etapi v kronometru premagal Rogliča in osvojil svojo prvo zmago na Touru.


Nalaganje
Nazaj na vrh