Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogoji PCT in verouk

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 20. 09. 2021 / 17:52
Oznake: Cepivo, Koronavirus
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.09.2021 / 17:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pogoji PCT in verouk
Lahko za otroke, starejše od 12 let, velja samotestiranje – kakor za šolo – tudi za udeležbo pri bogoslužju? SŠK odgovarja: »To je možno, saj izhaja iz obstoječega vladnega odloka in stališč vlade.« FOTO: Tatjana Splichal

Pogoji PCT in verouk

Generalni tajnik Slovenske škofovske konference (SŠK) dr. Tadej Strehovec je minuli teden v imenu tajništva javnosti posredoval razlago vladnega odloka o izpolnjevanju pogojev PCT za opravljanje verske dejavnosti, ki je začel veljati v soboto, 18. septembra 2021.

Ker je razlaga vladnega odloka vseeno porajala vprašanja med verniki, so v SŠK na najpogostejša pripravili tudi odgovore. Tokrat objavljamo sklop odgovorov, vezanih na osnovnošolsko katehezo (verouk) in na samotestiranje otrok, starejših od 12 let.

Kateheza na daljavo

Velik del minulega veroučnega leta je bila v veljavi kateheza na daljavo. Je za zadnje triletje osnovne šole ponovno priporočena? SŠK daje glede tega proste roke lokalnim škofom in župnikom, odločitev o organizaciji je tako v njihovi pristojnosti.

Samotestiranje za udeležbo pri bogoslužju?

Lahko za otroke, starejše od 12 let, velja samotestiranje – kakor za šolo – tudi za udeležbo pri bogoslužju? SŠK odgovarja: »To je možno, saj izhaja iz obstoječega vladnega odloka in stališč vlade.«

Za veroučence enaki pogoji testiranja kot v šoli

Ali za udeležence osnovnošolske kateheze, torej veroučence, velja samotestiranje kakor v šoli? V SŠK prikimavajo, da za veroučence veljajo enaki pogoji testiranja kot v osnovni šoli.

Izjava zakonitega zastopnika

Morajo otroci, starejši od 12 let, h katehezi (in k sveti maši) nositi potrdilo o samotestiranju? SŠK odgovarja, da morajo otroci, stari 13 let ali več, predložiti izjavo svojega zakonitega zastopnika o opravljenem samotestiranju po predpisanem postopku in o negativnem rezultatu testa.

Nalaganje
Nazaj na vrh