Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogovor s Tesso Afshar [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 28. 03. 2021 / 17:14
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2021 / 05:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pogovor s Tesso Afshar [VIDEO]

Pogovor s Tesso Afshar [VIDEO]

Pogovor Tine Osterman in Davida Ahačiča s priljubljeno pisateljico lahko spremljate nocoj ob 19.30.

S Tesso Afshar sta se prek videopovezave pogovarjala Tina Osterman in David Ahačič. FOTO: Andreja Penko



Tessa Afshar je ameriška pisateljica svetopisemskih romanov, zelo priljubljenih tudi med slovenskimi bralkami in bralci. Rodila se je v muslimanski družini v Iranu, po ločitvi staršev pa se je, stara 14 let, preselila v Anglijo. Šolanje je nadaljevala v ZDA in se tam tudi ustalila. Pri dvajsetih se je spreobrnila v krščanstvo in izbrala študij teologije, svoje znanje pa zdaj uporablja kot voditeljica bibličnih skupin za ženske.

Pri založbi Družina je v zadnjih sedmih letih izšlo vseh njenih osem romanov – od prvega, Dragulj v pesku (2015), do povsem svežega, Hči Rima (2021). V njenih zgodbah spoznavamo v Svetem pismu le bežno omenjene osebe, ki jih Tessa predstavi kot ljudi iz mesa in krvi. S svojimi romani nagovarja bralke in bralce k zavedanju, da tudi nas – kot junakinje njenih zgodb – Bog rešuje naših grehov, saj smo dragoceni v njegovih očeh.



Prav tako želi s svojimi deli bralke in bralce spomniti na nekaj pomembnih življenjskih resnic, ki jih je spoznala v svojih preizkušnjah: dragoceni ste; vredni ste brezpogojne ljubezni; vredni ste časti, vaše življenje ima svoj namen; ustvarjeni ste, da ste ljubljeni in sprejeti, ne zavrženi. Nihče ne zna tako vdihniti življenja Svetemu pismu kot Tessa Afshar, so si enotni bralci in kritiki.

Pogovor s priljubljeno avtorico ste si lahko prebrali v zadnji Naši družini in tudi TUKAJ, nocoj, v nedeljo, 28. marca 2021, ob 19.30, pa si ga lahko v celoti ogledate tudi na facebook strani Knjige Druzina.si in na naši spletni strani. S Tesso sta se prek videopovezave pogovarjala Tina Osterman in David Ahačič iz Družininega knjižnega programa. Vabljeni k ogledu in branju!

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh