Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogreb dr. Štefana Faleža v Rimu

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 11. 12. 2009 / 10:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pogreb dr. Štefana Faleža v Rimu

Pogrebna maša je bila danes ob 10. uri v cerkvi Sv. Marije in Traspontina

V torek, 8. decembra 2009, je v Rimu umrl prvi veleposlanik Republike Slovenije pri Svetem sedežu dr. Štefan Falež. Več kot šest desetletij je živel v Rimu, vendar je ostal tesno povezan z domovino in s Cerkvijo na Slovenskem. Kot člana Malteškega viteškega reda ga je odlikovala velikodušna pripravljenost pomagati v raznih potrebah, še zlasti kadar je šlo za poslanstvo Cerkve v Slovenskem.

Januarja 2006 je predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. dr. Franc Kramberger dr. Faležu v zahvalo in priznanje za velike zasluge za Cerkev na Slovenskem in slovenski narod podelil najvišje odličje SŠK – odličje sv. Cirila in Metoda. Falež je s svojim znanjem, izkušnjami in pridobljenim položajem odločilno vplival na prepoznavnost Slovenije v svetu in na njeno osamosvojitev, kot tudi na pripravo in izvedbo obeh obiskov papeža Janeza Pavla II. v Sloveniji (1996 in 1999).

Pogrebna sveta maša je bila danes ob 10. uri v cerkvi Sv. Marije in Traspontina na Via della Conciliazione v Rimu. Somaševanje je vodil kardinal dr. Franc Rode, po napovedih pa so se ga udeležili tudi kardinal John Patrick Foley, veliki mojster reda Božjega groba, nadškof msgr. dr. Edmond Farhat, nekdanji apostolski nuncij v Republiki Sloveniji, ter novoimenovani ljubljanski nadškof in metropolit msgr. dr. Anton Stres.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh