Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pohod za življenje letos prvič tudi v Mariboru

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 07. 04. 2023 / 07:27
Oznake: Mladi, Odnosi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.04.2023 / 07:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pohod za življenje letos prvič tudi v Mariboru
Prizor z lanskega Pohoda za življenje v Ljubljani. FOTO: Tatjana Splichal

Pohod za življenje letos prvič tudi v Mariboru

Potem ko so v Ljubljani prvi pohod za življenje izvedli že leta 2014, od leta 2020 pa je vsakoleten, bo letošnje leto za civilno iniciativo, ki želi javnost ozaveščati o lepoti in dostojanstvu slehernega človeškega življenja, prelomno, saj bo Pohod za življenje prvič izvedla tudi v Mariboru.

Tako se bodo torej v soboto, 13. maja 2023, ko se bodo ob 9.30 zbrali na Grajskem trgu, prvič javno zavzeli za nedotakljivost človeškega življenja od spočetja do naravne smrti tudi v Mariboru. Za udeležbo prijava ni nujna, je pa zaradi lažje organizacije zaželena, in sicer TUKAJ. Udeleženci bodo imeli priložnost javno pokazati, da jim gre za pravico do življenja nerojenih otrok, da se zavzemajo za pomoč mamam in očetom v stiski, da bi vsi spočeti otroci lahko zagledali luč dneva in lepoto sveta.

Zakaj priti v Maribor?

Zakaj je pomembno priti na Pohod za življenje v Maribor? »Ker je to odlična preventiva za naše otroke, vnuke in druge sorodnike, da se bodo izognili tragični izkušnji splava. Sprejmite odločitev, da boste prišli na Pohod za življenje, pogovarjajte se s svojimi otroki in mladostniki o tem, morda pripravite transparent in ga ponosno prinesite s seboj. Program bo lep, pester in živopisen, na kožo pisan prav vsem generacijam. Zato res prav vsi dobrodošli,« so sporočili prireditelji.

Program bo lep, pester in živopisen, na kožo pisan prav vsem generacijam. FOTO: Tatjana Splichal

Oktobra v Ljubljani

Letos bodo torej izvedli dva Pohoda za življenje, poleg mariborskega še tradicionalnega v soboto, 7. oktobra 2023, v Ljubljani. »Vesel sem, da bo letos Pohod za življenje potekal tudi v Mariboru. To je priložnost, da pokažemo, da je vsako življenje Božji dar. To življenje nam je podarjeno kot sad ljubezni – tako človeške kot Božje. Mnogi danes svoje življenje doživljajo kot igro naključij in kot vrženost v ta prostor in čas,« ne skriva zadovoljstva mariborski nadškof metropolit msgr. mag. Alojzij Cvikl.

Priložnost in spodbuda

»Če življenje doživljam kot sad ljubezni, ga doživljam tudi kot priložnost, ki me vabi, da razvijam darove in jih izkoristim v svoje in skupno dobro. Pohod je tako priložnost, da pokažemo na lepoto in dostojanstvo vsakega življenja, tudi še nerojenega. Lahko je spodbuda vsem tistim, ki so v stiski zaradi novega življenja na poti k rojstvu. Največje pričevanje za življenje je, ko svoje življenje živim polno, z veseljem in v hvaležnosti. Pohod želi biti hvalnica življenju in spodbuda, da ne bi ugašali življenja, ampak ga sprejeli in obdali z ljubeznijo. Samo tako se nam ni treba bati za naš jutri!« je še poudaril nadškof Cvikl.

Nalaganje
Nazaj na vrh