Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pokal Vitranc spet z gledalci, ki bodo bodrili zlasti Žana Kranjca

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 12. 03. 2022 / 07:38
Oznake: Šport
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.03.2022 / 07:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pokal Vitranc spet z gledalci, ki bodo bodrili zlasti Žana Kranjca
Na Pokal Vitranc se po dveh letih vračajo navijači. FOTO: Stanko Gruden/STA

Pokal Vitranc spet z gledalci, ki bodo bodrili zlasti Žana Kranjca

Eden od vrhuncev športne zime na naših tleh je tudi tradicionalni Pokal Vitranc, slovenska postaja svetovnega pokala alpskih smučarjev, ki ga bo danes in jutri gostila Kranjska Gora.

Specialisti za tehnične discipline se bodo na podkorenski strmini na že 61. izvedbi Pokala Vitranc pomerili na dveh veleslalomih, obakrat s štartom prve proge ob 9.30 in finala ob 12.30. Danes se bo na teren prvi podal Norvežan Henrik Kristoffersen, udarni slovenski adut Žan Kranjec, ki pred domačimi navijači doslej še ni bil boljši kot peti leta 2018, pa bo nosil številko 6. Žan bo tudi sicer edini Slovenec med 64 nastopajočimi.

Kranjec samozavesten in motiviran

»Trenutno sem s svojim smučanjem zadovoljen, samozavesten sem in se veselim tekme. Do konca sezone ostajajo še trije veleslalomi, kar je veliko, zato imam še veliko želje in motivacije po dokazovanju. Pri domačimi navijači pa je motiv tako ali tako še večji,« je pojasnil Kranjec, eden od slovenskih junakov nedavnih zimskih olimpijskih iger v Pekingu, na katerih se je razveselil srebrnega odličja v veleslalomu.


Navdušenje nad pripravo proge

Pred dnevi sta direktor tekem svetovnega pokala Markus Waldner in njegov pomočnik za tehnične discipline Emmanuel Couder ob pregledu proge kazala navdušenje nad kakovostjo njene priprave. Ekipa za pripravo proge je ponovno opravila izjemno delo, nočne temperature pod lediščem v zadnjih dneh pa so teren le še dodatno utrdile, tako da sončna napoved za konec tedna upravičeno obeta še en smučarski spektakel.

Policijska uprava Kranj opozarja

S Policijske uprave Kranj opozarjajo, da bo zaradi Pokala Vitranc ves konec tedna zaprta stranska cesta oziroma kolesarska steza/pot med Kranjsko Goro (Petrol) in Podkorenom. Prireditelj ima vzpostavljen svoj prometni režim. Ker obstaja možnost množičnejšega obiska Kranjske Gore, policisti obiskovalce pozivajo, naj pred odhodom na pot preverijo razmere na cestah in naj za parkiranje uporabljajo zgolj predvidene prometne površine.


Brezplačni prevoz za obiskovalce

Prireditelji Pokala Vitranc so se potrudili, da gledalcem, ki se vračajo ob podkorensko strmino (brez obveznega izpolnjevanja pogoja PCT), zagotovijo čim boljše razmere za navijanje. Tako so danes, v soboto, 12. marca, in jutri, v nedeljo, 13. marca 2022, v času veleslalomskih tekem poskrbeli za brezplačni prevoz za obiskovalce. Avtobus bo tako oba dneva med 8. in 14. uro vozil na relaciji med parkiriščem pred Policijsko postajo Kranjska Gora in avtobusno postajo Podkoren.

Za občan(k)e Kranjske Gore jutri vstop prost

Na Občini Kranjska Gora pa so se ob dejstvu, da se na tekmovanje za Pokal Vitranc po dveh letih praznih tribun zaradi epidemije koronavirusa vendarle vračajo gledalci, ki so srčika dogodka, odločili, da bodo vsem občankam in občanom občine Kranjska Gora ponudili na voljo brezplačne vstopnice za nedeljsko veleslalomsko preizkušnjo. Prevzem (z osebnim dokumentom) je možen še do danes, sobote, 12. marca 2022, do 16. ure v prostorih TIC Kranjska Gora.


Dobrodelni Grubin memorial

Uvertura v dogajanje tega konca tedna pa je bil sinočnji dobrodelni Grubin memorial, na katerem so zbirali sredstva (iz štartnin in donacij) za šestčlansko družino Jesenšek iz okolice Litije. Na večernem dobrodelnem veleslalomu smučarskih zvezd, ki mu je sledil še veliki koncert zasedbe Joker Out na snežni plaži, so bili med drugim najavljeni Felix Neureuther, Jure Košir, Alenka Dovžan, Špela Pretnar, Mitja Dragšič, Andrej Šporn, Mitja Valenčič in drugi.

Župnik o smučarskem utripu

V pogovoru za spletno Družino pa je lani o smučarskem utripu na Zgornjem Gorenjskem spregovoril tudi župnik Župnije Kranjska Gora Janez Šimenc: »Že več kot dve desetletji je minilo, kar sem zadnjič stopil na smuči, sodim pa v generacijo, ki je v šolskih odmorih navdušeno navijala za Bojana Križaja. Nekaj tega navdušenja se je ohranilo tudi do časa, kot sem nastopil kot župnik v gornjesavski dolini. Smučanje, alpsko in nordijsko, je del zimskega utripa teh krajev. Športnih dogodkov se v živo ne udeležujem, z veseljem pa pogledam prenos in navijam.«

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh