Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poklukar: Koroška ena najbolj precepljenih regij

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 27. 07. 2021 / 16:45
Oznake: Cepivo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2021 / 18:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poklukar: Koroška ena najbolj precepljenih regij
FOTO: Ministrstvo za zdravje

Poklukar: Koroška ena najbolj precepljenih regij

Zdravstveni minister Janez Poklukar je po današnjem obisku na Ravnah na Koroškem dejal, da je Koroška ena najbolj precepljenih regij v Sloveniji.

V koroški regiji imajo v tem času najmanj okužb. V skupini nad 50 let, v kateri je skoraj 32.000 prebivalcev, je že cepljenih 19.000 oseb, približno 11.000 necepljenih pa je minister pozval k cepljenju proti covidu-19, poroča STA.

Cepljena več kot polovica ljudi, starejših od 18 let

Poklukar je med drugim pojasnil, da je na Koroškem približno 3700 starejših od 80 let, med katerimi jih je cepljenih 2600. Po podatkih NIJZ je na Koroškem z dvema odmerkoma doslej cepljenih 49 odstotkov starejših od 18 let, z enim odmerkom pa 54 odstotkov populacije.

Minister je ob tem izpostavil, da smo v Sloveniji včeraj presegli mejo 900.000 cepljenih.

Regijski centri za cepljenje po državi

Poudaril je še, da se je treba cepiti, da bi bili pripravljeni na jesen in dodal, da bo mobilna aplikacija za preverjanje PCT pogojev (preboleli, cepljeni, testirani), ki je trenutno zaradi tehničnih težav nedostopna, najverjetneje nared do konca dneva. Ministrstvo za zdravje sicer v teh dneh po državi vzpostavlja regijske centre za cepljenje, ki bodo odprti od 8. do 22. ure. V mariborskem kliničnem centru naj bi ga odprli odprli v sredo, v petek tudi v Murski Soboti, v UKC Ljubljana v ponedeljek.

Terensko cepljenje na območju ZD Kočevje

Na območju občin Kočevje, Osilnica in Kostel, ki sodijo pod ZD Kočevje je tamkajšnja mobilna ekipa danes začela terensko cepljenje proti covidu-19. Do vključno sobote želijo obiskati vse tamkajšnje vasi in druga naselja.



Nalaganje
Nazaj na vrh