Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletna noč 2019

Za vas piše:
K. C.
Objava: 14. 06. 2019 / 12:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.06.2019 / 08:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poletna noč 2019

Poklon izjemni pevki in interpretinji Marjani Deržaj, ki je dala s svojo pesmijo prireditvi ime.

Tradicionalni gala koncert Poletna noč, ki ga RTV Slovenija pripravlja v sodelovanju s Festivalom Ljubljana, bo letos posvečen izjemni pevki in interpretinji Marjani Deržaj.



Na odru na Kongresnem trgu v Ljubljani bodo v četrtek, 20. junija 2019, ob 21. uri pod taktirko dirigenta Patrika Grebla ter v izvedbi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija zazvenele največje uspešnice, ki jih je v zlati dobi slovenske popevke prepevala Marjana Deržaj.

»Marjane osebno žal nisem poznal, saj se je zlata popevkarska generacija umaknila mnogo prekmalu. In če o katerih drugih osebnostih tega časa vemo veliko, je Marjana v mnogočem prezrta,« je povedal dirigent Patrik Greblo. »Sam jo dojemam kot marljivo delavko, pevko, ki se je v zlatih časih glasbene produkcije – ko je bil radijski program dejansko odvisen od glasbe, ki se je snemala v radijskih studiih – lotila vseh zvrsti. Prepričljivo je odpela tako igrive in hudomušne kot zrele pesmi z globljo sporočilnostjo.«

Nastopajoči

Ob poklonu Marjani Deržaj bodo uspešnice, kot so Vozi me vlak v daljavo, Zvončki in trobentice, To je moj zlati sin, Orion, Zvezde padajo v noč, V Ljubljano in Poletna noč, prepevali Darja Švajger, Nuša Derenda, Braco Koren, Eva Hren, Jadranka Juras, Katrinas, Nina Strnad, Ana Bezjak, Monika Avsenik, Anja Strajnar, Alenka Gotar, Anže Šuštar in Mladinski pevski zbor RTV Slovenija.

Poletni večer bo povezovala Bernarda Žarn, ki se Marjane Deržaj spominja nasmejane. »Moja prva misel povezana z njo je vselej - očarljiv in nalezljiv nasmeh. Četudi verjamem, da se je za njim kdaj skrivala tudi teža življenja in garanja in izpostavljenosti.«

Ena najslovitejših slovenskih glasbenih umetnic

Marjana Deržaj se je v srca mnogih zapisala s svojo skromnostjo, ljudskostjo in dostopnostjo. Od leta 1957, ko je prvič nastopila na festivalu, do zdaj je ena najslovitejših slovenskih glasbenih umetnic. Vsakoletni koncert Poletna noč je pravzaprav dobil ime po skladbi, s katero je Marjana leta 1964 zmagala na festivalu na Bledu.

Skladbam na Poletni noči boste lahko v živo prisluhnili tudi na Prvem programu Radia Slovenija, v posnetku pa si lahko prireditev ogledate v soboto, 29. junija 2019 na TV SLO 1 ob 20.00.

Foto: Adrian Pregelj

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh