Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Policijsko priznanje Jezuitskemu združenju za begunce Slovenije

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 29. 06. 2023 / 12:07
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.06.2023 / 12:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Policijsko priznanje Jezuitskemu združenju za begunce Slovenije
Priznanje je v imenu združenja prevzel p. dr. Robin Schweiger. FOTO: Jezuitsko združenje za begunce Slovenije

Policijsko priznanje Jezuitskemu združenju za begunce Slovenije

Na posebni slovesnosti v Tacnu je, na predlog Uprave uniformirane policije, Jezuitsko združenje za begunce Slovenije prejelo priznanje, srebrni znak policije za sodelovanje in delo v Centru za tujce.

Srebrni znak policije za sodelovanje je v imenu Jezuitskega združenja za begunce Slovenije prevzel njegov dolgoletni direktor p. dr. Robin Schweiger, ki je tudi med najzaslužnejšimi za uspešno večletno sodelovanje. Kot so sporočili iz Tiskovnega urada Slovenske škofovske konference (SŠK), se p. Robin »zahvaljuje za to priznanje, ki je zaveza in spodbuda za naše nadaljnje delo v Centru za tujce.«

Sodelovanje s policijo od leta 2002

V utemeljitvi priznanja je sicer zapisano: »Združenje je nevladna organizacija, ki sprejema begunce in jim zagotavlja njihove pravice. Formalno sodelovanje s policijo se je začelo s podpisom sporazuma o sodelovanju leta 2002. Prostovoljci združenja organizirajo različne prireditve, redno izvajajo pogovore s tujci in skrbijo za njihovo dobro počutje.

Dvig ravni zagotavljanja temeljnih človekovih pravic in svoboščin

V sodelovanju s Centrom za tujce so poskrbeli za dvig ravni zagotavljanja temeljnih človekovih pravic in svoboščin. Skozi različne kulturne prireditve so se zgradile trdne vezi, ki prispevajo k uspešnemu delu Centra za tujce v policiji.« Dejavnosti združenja so sicer izobraževanje, pastoralna skrb, pravno svetovanje, humanitarna pomoč, psihosocialno svetovanje in podpora, ozaveščanje javnosti, raziskave in mrežno delo, zaščita človekovih pravic.

Trenutne dejavnosti Jezuitskega združenja za begunce

Trenutne dejavnosti Jezuitskega združenja za begunce pa so: usposabljanje prostovoljcev za delo v Azilnem domu Ljubljana in Centru za tujce Postojna, obiskovanje tujcev in prosilcev za mednarodno zaščito, delo na področju ozaveščanja slovenske družbe glede begunskih, migracijskih in razvojnih vprašanj, enkrat mesečno se predstavi tudi v oddaji »Gradimo odprto družbo« na Radiu Ognjišče.

Kupi v trgovini

Lampedusa
Pričevanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh