Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poljane nad Škofjo Loko: Praznovali 60 let župnika Jožeta Pluta

Za vas piše:
P. G.
Objava: 25. 02. 2024 / 16:02
Oznake: Duhovnik, Praznik
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2024 / 19:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poljane nad Škofjo Loko: Praznovali 60 let župnika Jožeta Pluta
Slavljenec župnik Jože Plut z darilom sodelavcev Družine. FOTO: Tatjana Splichal

Poljane nad Škofjo Loko: Praznovali 60 let župnika Jožeta Pluta

Danes je bilo v Poljanah nad Škofjo Loko živahno in veselo. Z zahvalno sveto mašo in pestrim programom so se namreč zbrani od blizu in daleč zahvalili za dar življenja župnika Jožeta Pluta, ki je te dni dopolnil 60 let.

»Čas je priložnost v prostoru, v katerem se od Boga podarjeno enkratno človeško življenje lahko uresničuje – tvoje in moje,« je v hvaležnosti za dar življenja razmišljal Plut. Že pred rojstnim dnem se je vsem priporočil v molitev – naj bo to rojstnodnevno darilo zanj, saj drugih ne potrebuje.

Ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar in poljanski župnik Jože Plut. FOTO: Tatjana Splichal

Danes je slavljenec s škofom Šuštarjem daroval sveto mašo, nato pa se je prepustil dogajanju, ki so ga skrbno pripravili njegovi farani in drugi prijatelji. Ogledali so si fotografije, odmevala je pesem in nič manj beseda hvaležnosti. Voščilom kar ni bilo konca!

Voščila so se kar vrstila. FOTO: Tatjana Splichal

Jutranja megla se je med sveto mašo razkadila in ob izhodu iz cerkve je zbrane pričakal sončen dan. Mize so se kar šibile od tort!

Lahko preštejete vse torte in okuse? FOTO: Tatjana Splichal

Praznovanju so se na čelu z direktorjem Tonetom Rodetom pridružili prijatelji. Pripravili so mu glasbeno obarvano presenečenje – še eno v dolgi vrsti prijetnih pozornosti, ki jih je bil deležen ta dan.

Jožetovi prijatelji so slavljencu poklonili slamnik in palico. FOTO: Tatjana Splichal

Farani so večkrat poudarili in župniku Plutu dali jasno vedeti, kako zelo izjemno veseli so, da ga imajo za župnika. Roko mu je želel stisniti prav vsak.

FOTO: Tatjana Splichal

Ganjen od pozornosti z vseh strani tudi Jože Plut ni skrival veselja: »Hvala vam, dragi farani, za vsa presenečenja ob rojstnem dnevu.« V mislih je imel postavljen mlaj, pripravljeno pogostitev, voščila, druženja in darila. »Zdi se mi, da me kar malo preveč cenite,« je hudomušno dodal in pozornost preusmeril k Najvišjemu: »Naj bo za vse v Svetem Duhu po edinem Odrešeniku slavljen nebeški Oče.«

Več utrinkov s praznovanja si oglejte v galeriji fotografinje Tatjane Splichal:

Kupi v trgovini

Novo
Medvedkovo praznovanje
Za otroke
7,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh