Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poljska jablana za papeža

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 06. 2015 / 11:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poljska jablana za papeža

Predsednica poljske vlade z darom opozarja na posledice ruskega embarga na uvoz sadja.

Papež je od poljske vlade prejel zanimivo darilo: njena predsednica Ewa Kopacz je svetemu očetu minuli konec tedna med svojim obiskom v Vatikanu podarila majhno jablano. Poljska v svetu slovi kot največji izvoznik jabolk, ob ruski prepovedi uvažanja sadja z zahoda zaradi ukrajinskega spora pa občuti precejšnje posledice.



Tudi med okoli polurnim pogovorom Kopaczeve s papežem sta sogovornika po navedbah iz Vatikana razpravljala o ukrajinskem sporu, beseda pa je tekla še o katoliškem svetovnem dnevu mladih v Krakovu julija prihodnje leto. Frančišek se bo udeležil sklepnih slovesnosti z mladimi z vsega sveta in ob tej priložnosti morda obiskal še nekdanje koncentracijsko taborišče Auschwitz.

Poljaki so nazadnje v Rusijo izvozili po 500.000 ton jabolk, s čimer je bila Poljska največji dobavitelj tega sadeža za Rusijo. Moskva se je s svojim embargom odzvala na sankcije Evropske zveze. Pod geslom »Jejte jabolka« pa poljski politiki, časnikarji, ugledne osebnosti in vsi drugi državljani odtlej pozivajo k čim večji potrošnji domačih jabolk.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (A.P.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh