Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poljski predsednik na obisku pri papežu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 10. 11. 2015 / 12:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poljski predsednik na obisku pri papežu

Frančišek prihodnje leto ob svetovnem dnevu mladih potuje na Poljsko.

Papež Frančišek je včeraj v avdienco sprejel poljskega predsednika Andrzeja Dudo, ki se je kasneje sestal tudi z vatikanskim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom, ter namestnikom tajnika za odnose z državami, msgr. Antoinom Camillerijem. To je bil prvi obisk v letošnjem letu izvoljenega poljskega predsednika v Vatikanu.



Kot so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža je bil med pogovori poudarjen pozitiven prispevek katoliške Cerkve v poljski družbi. Omenjen je bil tudi obisk svetega očeta v Krakovu, ki je predviden prihodnje leto med svetovnim dnevom mladih, ter praznovanje 1050. obletnice pokristjanjenja Poljske aprila prihodnje leto. V nadaljevanju so se sogovorniki zaustavili ob nekaterih temah skupnega interesa, kot so spodbujanje družine, pomoč najrevnejšim družbenim razredom in sprejemanje migrantov. Nazadnje so se dotaknili še tematik, ki zadevajo mednarodno skupnost, denimo mir in varnost v svetu, spor v Ukrajini in položaj na Bližnjem vzhodu.



Poljskega predsednika sta med obiskom v Vatikanu spremljali soproga Agata Kornhauser-Duda in njuna hči. Na programu obiska je bilo tudi bogoslužje ob grobu svetega Janeza Pavla II. (1920-2005) v baziliki sv. Petra. Po srečanju s papežem je Duda nagovoril predstavnike poljskega veleposlaništva v Rimu. 43-letni poljski predsednik je v govorih že večkrat poudaril svojo bližino katoliški Cerkvi.

Duda je svetemu očetu v dar izročil podobo Čenstohovske Matere Božje. »Naj varuje papeža«, je dejal politik v spremstvu svoje družine. Frančišek je gostu podaril odlikovanje za mir in izvod svoje apostolske spodbude Veselje evangelija. Ob slovesu je Duda dejal papežu: »Zelo sem vesel, da sem Vas osebno spoznal. Prosim Vas, da molite zame.«

Vir: Radio Vatikan / Kathpress
Foto: VR / AP / OssRom

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh