Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poljski škofje za strožji zakon o splavu

Objava: 28. 06. 2011 / 10:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poljski škofje za strožji zakon o splavu

Predsednik Poljske škofovske konference nadškof Jozef Michalik ne more razumeti, zakaj je splav lahko dovoljen po posilstvu in po diagnozi morebitne invalidnosti ali prizadetosti.

Predsednik Poljske škofovske konference nadškof Jozef Michalik je izrazil zahtevo po poostritvi zakona o splavu na Poljskem. Kot je ob koncu tedna pojasnil v pogovoru za poljsko katoliško agencijo KAI, ne more razumeti, zakaj je splavitev zarodka lahko dovoljena po posilstvu in po diagnozi morebitne invalidnosti ali prizadetosti. Pri tem vprašanju bi bilo po njegovem mnenju nujno potrebno zakon 'izboljšati'.

Družinska komisija pri Poljski škofovski konferenci podpira ljudsko pobudo za popolno prepoved umetnih prekinitev nosečnosti. Državljanski odbor je aprila parlamentu predal okoli pol milijona podpisov za sprejetje takšnega zakona. Pobudo je pozdravil tudi nadškof Michalik, vendar se sam ni pridružil pozivu parlamentu, naj ljudsko pobudo upošteva.

Cilj omenjene ljudske pobude je, da bil splav prepovedan tudi v primerih, ko gre za težje napake pri razvoju zarodka, pri nosečnostih, ki so posledica posilstva in tudi v primerih, ko sta ogrožena zdravje ali celo življenje matere. Število opravljenih splavov na Poljskem je po uradnih statističnih podatkih okoli petsto na leto. V skoraj vseh primerih gre običajno za hujše napake v razvoju zarodka.

Pri zbiranju podpisov za popolno prepoved splava so sodelovale tudi številne katoliške laiške organizacije.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh