Zapri
Iskanje

Polnočnica in Urbi et Orbi

Za vas piše:
K. C.
Objava: 23. 12. 2014 / 09:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Polnočnica in Urbi et Orbi

Polnočnica in Urbi et Orbi
V prazničnih dneh bo božično vzdušje preplavilo tudi televizijske vsebine na TV Slovenija.
V prazničnih dneh bo božično vzdušje preplavilo tudi televizijske vsebine na programu Televizije Slovenija.

Polnočnica iz frančiškanske cerkve na Tromostovju

Če ne boste mogli k polnočnici ali pa si jo preprosto želite ogledati po televiziji, so za vas pripravili neposreden prenos polnočnice iz frančiškanske cerkve na Tromostovju v Ljubljani. Prenos bo v sredo, 24. decembra, ob 23.40. Bogoslužje bo obogatilo petje župnijskega pevskega zbora, ki bo izvajal pesmi sodobnega slovenskega skladatelja Andreja Missona.

Urbi et orbi

Na božični dan, v četrtek, 25. decembra, točno ob poldne bo papežev Urbi et orbi. Papež bo v nagovoru mestu in svetu, Urbi et orbi, nagovoril občinstvo na trgu sv. Petra in pred televizijskimi sprejemniki. V nagovoru bo svoje razmišljanje o božični skrivnosti povezal z usodo zapostavljenih in izkoriščanih v svetu ter jasnim pozivom, da smo vsi odgovorni za svet, v katerem živimo.Druge vsebine

Tudi pred polnočico bo 1. program božično obarvan z ameriškima filmoma: ob 20. uri bo Božična pesem, ob 22. 30 pa Božično srce.

Na sveti večer ob 20. uri bo na 2. programu TV Slovenija božični koncert Simfonikov RTV Slovenija, ki bo zaigral vse od znanih simfoničnih melodij Mozartove Čarobne piščali in Haydnove Simfonije št. 84 prek pravljične božične zgodbe o Hrestaču Petra Iljiča Čajkovskega, ki jo predstavljajo učenci baleta Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, do slovenskih božičnih pesmi, v katerih se bo orkestru pridružil Mladinski pevski zbor RTV Slovenija. Dirigent bo Simon Krečič.Ob 21.55 bo sledila božična zgodba, veliki pas de deux iz po vsem svetu popularnega baleta Hrestač, ki se odvija na božični večer in resničnost spreminja v sanje in sanje v resničnost. Koreografsko ga je postavil Youri Vamos, zaplesala pa bosta vrhunska slovenska baletna plesalca Ana Klašnja in Anton Bogov.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh