Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomembna novost pri plačevanju z brezstično plačilno kartico

Za vas piše:
A. R.
Objava: 01. 06. 2022 / 07:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.06.2022 / 08:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pomembna novost pri plačevanju z brezstično plačilno kartico
Vnos številke PIN bo potreben le še pri plačilih nad 50 evri.

Pomembna novost pri plačevanju z brezstično plačilno kartico

Vnos številke PIN pri plačevanju z brezstično plačilno kartico je od junija naprej potreben le še pri plačilih nad 50 evrov. Zaradi potrebnih nadgradenj POS-terminalov bo praksi to zaživelo predvidoma do sredine meseca.

Z današnjim dnem se dviguje zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa, za katerega ni potreben vnos številke PIN. Ta meja se s 25 evrov dviguje na 50 evrov.

Vnos številke PIN bo potreben le še pri plačilu zneskov, višjih od 50 evrov, pri nižjih zneskih pa le izjemoma, kadar bo takšna zahteva posameznega POS-terminala.

Kot so pojasnili v Združenju bank Slovenije, so namreč nekatere banke in hranilnice zaradi zagotavljanja dodatne varnosti postavile skupni limit za izvajanje brezstičnih transakcij brez vnosa PIN-številke. Ta je pri posamezni banki določen kot seštevek zneskov zaporednih brezstičnih plačil, ko so bila izvedena brez vnosa številke PIN.

»Ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez vnosa PIN-številke, ki je pri vaši banki ali hranilnici določen kot limit, boste morali v nadaljevanju tudi pri plačilu zneska pod 50 evrov na prodajnih mestih na POS-terminalu vpisati PIN-številko vaše kartice,« so ponazorili.

Nalaganje
Nazaj na vrh