Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomladne iskrice ob zimzelenih melodijah na Ljubljanskem gradu [FOTO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 05. 2023 / 14:06
Oznake: Družba, Dogodek
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2023 / 07:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pomladne iskrice ob zimzelenih melodijah na Ljubljanskem gradu [FOTO]
FOTO: Tatjana Splichal

Pomladne iskrice ob zimzelenih melodijah na Ljubljanskem gradu [FOTO]

Društvo za pomoč v tretjem življenjskem obdobju je na Ljubljanskem gradu pripravilo že tretji humanitarno glasbeno–pogovorni dogodek Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij 2023.

Dogodek je namenjen ozaveščanju o družabništvu starejših, večji dostopnosti kulturne dediščine za starejše, medgeneracijski solidarnosti in socialni vključenosti starejših v skupnost kot tudi promociji prostovoljstva za ranljive skupine.

Letošnja tema srečanja je bila Plemenitost srca. FOTO: Tatjana Splichal

»Na družabnem dogodku so se predstavili nadarjeni instrumentalisti, pianisti in solisti z znanimi zimzelenimi slovenskimi popevkami, v izvedbi Lada Leskovarja. Del dogodka pa je bil namenjen krajši predstavi z uprizoritvijo dveh odlomkov iz povesti Cvetje v jeseni Ivana Tavčarja. V nadaljevanju pa so nastopili tudi gluhoslepi iz Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN ter skupina starejših in družabnikov, ki se mesečno srečuje v prostorih MGLC v Ustvarjalnem centru Švicarija,« je povedala predsednica Društva za pomoč v tretjem življenjskem obdobju Vlasta Hojan.

Prizor iz odlomka povesti Cvetje v jeseni. FOTO: Tatjana Splichal

Ekipa njihovega društva enkrat letno pripravi tovrsten dogodek, ki ga finančno podpira tudi občina. Letošnjega se je udeležilo približno 120 ljudi, ki so prišli sami bodisi s pomočjo svojcev ali njihovih prostovoljcev. »Obiskala nas je tudi skupina stanovalcev iz Centra starejših Notranje Gorice skupaj z direktorico Ano Petrič. Odzivi med starejšimi so bili zelo pozitivni. Ko so odhajali, so dejali, da naslednje leto spet pridejo, saj smo jim polepšali dan. Nekateri so bili v dvomih, ali naj pridejo, na koncu pa jim ni bilo žal, da so prišli,« je po še eni uspešni izvedbi dogodka dejala Hojanova.

Še več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh