Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomoč Karitas s šolskimi potrebščinami v tem šolskem letu

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 31. 08. 2021 / 16:31
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.08.2021 / 16:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pomoč Karitas s šolskimi potrebščinami v tem šolskem letu
Pomoč pri nakupu šolskih potrebščin zlasti iščejo družine, v katerih imajo starši nizke dohodke, so brezposelni, enostarševske družine ali družine z več osnovnošolci. FOTO: Slovenska Karitas

Pomoč Karitas s šolskimi potrebščinami v tem šolskem letu

Slovenska Karitas je do začetka tega šolskega leta z dobrodelno akcijo Otroci nas potrebujejo, ki se je začela junija, do sedaj prek nakazil in SMS sporočil zbrala že 171.812 evrov. Ker pomaga vsem pomoči potrebnih skozi vse šolsko leto, se bodo akcije nadaljevale tudi v prihodnjih mesecih.

Nakup šolskih potrebščin je lahko za nekatere družine hudo finančno breme. Stroški zanje lahko še posebej v drugi ali tretji triadi osnovne šole znašajo 200 evrov, finančna bremena pa tudi v teku šolskega leta nadaljujejo. Na Karitasu pomoč pri nakupu šolskih potrebščin zlasti iščejo družine, v katerih imajo starši nizke dohodke, so brezposelni, enostarševske družine ali družine z več osnovnošolci. Izjema niso niti tiste, ki težko shajajo iz meseca v mesec in pomoči drugače ne prejemajo. Karitas pomaga tudi družinam, ki za las izpadejo iz javnih cenzusov, ne le z učnimi potrebščinami temveč tudi z učno pomočjo ter plačili dejavnosti in položnic za prehrano pa pomaga tudi letom.

S pomočjo bodo zajeli 11.000 otrok

Letošnje poletje je bilo do konca avgusta za škofijske Karitas, Maribor, Koper, Celje, Murska Sobota in Novo mesto radodarno. Pomoč so lahko ponudile 7.298 socialno ogroženim šolarjem, v obliki paketov šolskih potrebščin in bonov ter naročilnic pa so do sedaj na Škofijski Karitas porabili 276.191,13 evrov. Po obsegu prošenj se ocenjuje, da bo tovrstna pomoč ob koncu leta skupaj z župnijskimi Karitas zajela več kot 11.000 otrok. Z akcijo Otroci nas potrebujejo so do sedaj pridobili največ sredstev, del iz manjših akcij škofijskih Karitas, del pa je prispevala Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij.

Pokloni zvezek

Med drugim je Karitas v akciji Pokloni zvezek zbrala 44.000 zvezkov. Zbiranje zvezkov je potekalo v 208 osnovnih šolah in 83 vrtcih v mesecu maju in juniju. Tako so otroci za svoje socialno ogrožene sovrstnike zbrali več kot 28.000 zvezkov in v vrtcih dodatno še 400 novih tempera barvic. Letošnji akciji Pokloni zvezek se je pridružilo tudi Združenje slovenskih skavtinj in skavtov, ki so zbrali več kot 3.000 zvezkov in jih podarili Karitas.

Akcije Otroci nas potrebujejo se bodo nadaljevale tudi v prihodnjih mesecih, saj Karitas pomaga v teku celotnega leta. Zbiranje sredstev preko celega leta poteka tudi prek SMS-sporočil s ključno besedo ZVEZEK ali ZVEZEK5 na 1919, s katero se daruje 1 EUR ali 5 EUR.

Pomagate lahko tudi v obliki finančnih sredstev in jih nakažete na:

Slovenska Karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Sklic: SI00 3620
Namen: Otroci nas potrebujejo.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh