Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomoč z Madžarske prispeval tudi Malteški viteški red

Za vas piše:
M. P. / STA
Objava: 12. 08. 2023 / 22:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2023 / 22:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pomoč z Madžarske prispeval tudi Malteški viteški red
Tako je v Kranj prispela pošiljka madžarskega Malteškega viteškega reda s pomočjo v vrednosti 10 milijonov forintov (26 tisoč evrov). FOTO: maltai.hu

Pomoč z Madžarske prispeval tudi Malteški viteški red

Madžarska uprava za obvladovanje naravnih nesreč (OKF) v Slovenijo pošilja zaščitno opremo, med katero je 200 tisoč vreč s peskom in 4800 kvadratnih metrov protipoplavne folije, so po poročanju STA v petek sporočili iz omenjene uprave. Nadaljnjo pomoč je ponudila tudi madžarska vlada.

Poleg tega v Slovenijo pošiljajo 500 parov gumijastih škornjev, 300 vzmetnic, 300 odej, 300 blazin, 600 rjuh in 5000 svetilk. Slovenska vlada na spletni strani navaja, da bo ta pomoč v Roje prispela danes in v nedeljo.

Državni sekretar v kabinetu madžarskega premierja Zoltan Kovacs je naznanil, da je Madžarska pripravljena zagotoviti 22-člansko potapljaško ekipo, opremljeno s terenskimi vozili in čolni, šest črpalk z operativnim osebjem, dva bagra, dva smetarska tovornjaka, dva tehnična strokovnjaka ter vreče s peskom in različno opremo za zaščito pred poplavami, kar je razvidno tudi iz spletne strani madžarske vlade. Kovacs je dodal, da bodo pomoč poslali, ko jo bo Slovenija sprejela.

Madžarski Malteški viteški red je v petek v Kranj dostavila paket pomoči v vrednosti 26 tisoč evrov, ki vključuje tudi 15 visokozmogljivih strojev za sušenje zidov in več prenosnih generatorjev.

Nalaganje
Nazaj na vrh