Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Poljskem bo 15. avgust narodni dan solidarnosti s Slovenijo

Za vas piše:
M. P.
Objava: 12. 08. 2023 / 09:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2023 / 09:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na Poljskem bo 15. avgust narodni dan solidarnosti s Slovenijo
Poljska je prisluhnila klicu na pomoč iz Slovenije. FOTO: zajem strani caritas.pl

Na Poljskem bo 15. avgust narodni dan solidarnosti s Slovenijo

V torek, 15. avgusta, na praznik Marijinega vnebovzetja, bo Poljska karitas po vseh cerkvah na Poljskem zbirala sredstva za prebivalce Slovenije, ki so bili prizadeti v največji poplavi, ki je državo prizadela od osamosvojitve, Karitas na Poljskem pa je že donirala 100 tisoč poljskih zlotov (22.500 EUR) Slovenski karitas za najnujnejše za poplavljene.

Predsednik Poljske škofovske konference nadškof Stanisław Gądecki je v preteklem tednu vse ljudi dobre volje na Poljskem pozval, naj bo 15. avgust dan narodne solidarnosti s Slovenijo. Poljake je pozval, naj na praznik Marijinega vnebovzetja molijo za žrtve poplav, "prosite za upanje, moč in materialna sredstva, potrebna za boj proti posledicam poplave". Ped cerkvami bodo organizirali zbiranje sredstev, ki jih bodo – preko Poljske Karitas – namenili potrebnim v Sloveniji.

Poleg finančne podpore Poljska karitas v Slovenijo pošilja tudi materialno pomoč, med drugim razvlaževalce zraka za poplavljena stanovanja ter oblačila in hrano z dolgim rokom uporabe. 

"Potrebe so ogromne, v prihodnjih dneh pa se bodo zagotovo povečale. Žrtev poplav ne smemo pustiti samih. Pomagajmo jim povrniti občutek varnosti in upanja," so zapisali na spletni strani Poljske karitas.


Nalaganje
Nazaj na vrh