Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Saje: Vsaka lopata, ki jo zasadimo v nanošen prod, šteje

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 11. 08. 2023 / 16:07
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.08.2023 / 16:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Saje: Vsaka lopata, ki jo zasadimo v nanošen prod, šteje
Škof Andrej Saje je sodeloval na novinarski konferenci Slovenske karitas. FOTO: M. P.

Škof Saje: Vsaka lopata, ki jo zasadimo v nanošen prod, šteje

»Prepoznajmo v tej nesreči spodbudo k spreobrnjenju, vabilo k molitvi drug za drugega in h konkretni solidarnosti,« je v nagovoru na današnji novinarski konferenci Slovenske karitas spodbudil novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Saje.

V vodnih ujmah preteklega tedna, ki so za seboj pustile veliko škodo in ljudem prizadele velike stiske, je narava pokazala veliko moč in opozorila, da človek ni vsemogočen. Po nesreči odmeva vprašanje, če smo storili kaj narobe, da nas zadane huda nesreča. A obtoževanje sebe in drugih ni prava pot, je dejal Saje. »Prava pot je vselej spreobrnjenje,« je spodbudil.

Preberite tudi: V poplavah resneje poškodovanih vsaj 4000 domov

Ob tem je izrekel zahvalo vseh, od sodelavcev Karitasa, do civilne zaščite, gasilcem, zdravnikom, reševalcem, državnim ustanovam in mnogim posameznikom, ki so hitro našli izvirne načine pomoči.

»Ko se odpravimo na teren pomagat in opazujemo uničenje, ki so ga povzročila neurja, se nam lahko zazdi, da je naše delo le kaplja v morju. Ko gledamo kaplje solza, ki polzijo po licu mlade mame in očeta, ki sta izgubila dom za svojo družino, se nam milo stori in srce za trenutek upade. Ko gledamo gospodarsko škodo ter neštete spremenjene usode ljudi, se nam zdi, da je škoda prevelika, da bi jo lahko popravili,« je razmišljal Saje in spomnil, da Gospod obljublja svoje plačilo.

»Zavedajmo se, da Gospod blagoslavlja naše napore in naše delo: vsak paket pomoči, ki ga damo iz rok; vsaka lopata ki jo zasadimo v nanošen prod; vsak zamah z metlo, ko se trudimo odstranjevati blato z naših dvorišč. Vse to je kakor pet hlebov in ribi, ki jih učenci prinesejo pred Gospoda, da jih blagoslovi in iz njih naredi nekaj velikega,« je dejal Saje.

Nalaganje
Nazaj na vrh