Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski škofje darujejo 75 tisoč evrov za pomoč prizadetim v poplavah

Za vas piše:
M. P.
Objava: 09. 08. 2023 / 12:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.08.2023 / 14:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski škofje darujejo 75 tisoč evrov za pomoč prizadetim v poplavah
Nadškof Cvikl je v torek, 8. avgusta, z Brankom Mačkom z Nadškofijske karitas Maribor obiskal prizadeta območja na Koroškem in jim razdelil dva kombija pomoči. FOTO: Karitas Maribor

Slovenski škofje darujejo 75 tisoč evrov za pomoč prizadetim v poplavah

Slovenski škofje so se danes sestali na izredni seji, ki je bila posvečena razmeram po uničevalnih neurjih, ki so Slovenijo prizadela pretekli konec tedna.

Škofje so že obiskali prizadeta območja po svojih škofijah, pomagali pri razdeljevanju pomoči ter se v živo seznanili z razmerami po župnijah. Na današnji seji, ki je potekala na daljavo, so izrazili svojo pretresenost ob prizorih uničenja, hkrati pa poudarili, da ljudska solidarnost, prizadevnost in medsebojna pomoč vzbujajo novo upanje v tem težkem času.

Preberite tudi: Nadškof Cvikl obiskal Koroško

Sklenili so, da Slovenska škofovska konferenca preko Karitas nameni 75 tisoč evrov pomoči prizadetim v nedavnih neurjih. Škofje vse Slovence, posebej vernike, še enkrat spodbujajo k solidarnosti z vsemi, ki so v ujmi utrpeli škodo. Priložnost za to bo tudi nabirka, ki jo bodo v nedeljo, 13. avgusta, slovenske župnije namenile za potrebe Karitas.

Škofje se zahvaljujejo vsem, ki boste pomagali, prav tako pa tudi vsem prostovoljcem, ki nesebično pomagajo na prizadetih območjih, ter koordinacijam škofijskih Karitas, ki skrbijo, da prostovoljno delo čim bolj gladko poteka. 

Preberite tudi: Nadškof Zore o pretresljivih srečanjih v Poljanski dolini

Na izredni seji so se škofje sicer posebej ustavili še ob pripravi na bližnjo sinodo in vsebina gradiva, ki ga prinaša delovni dokument.

Nalaganje
Nazaj na vrh