Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofje predlagajo, da župniki odprejo vrata župnišč

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 07. 08. 2023 / 14:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2023 / 14:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škofje predlagajo, da župniki odprejo vrata župnišč
Posledice poplav v Črnomlju. FOTO: GZ Črnomelj / STA

Škofje predlagajo, da župniki odprejo vrata župnišč

Slovenski škofje so povabili župnike in predstojnike samostanov v bližini prizadetih krajev h gostoljubnosti do prizadetih v poplavah.

Slovenski škofje so v petek povabili vse Slovence, »da stopimo skupaj, se povežemo v solidarnosti, se konkretno zavzamemo za vse ranljive ter za vse, ki so v strahu zaradi fizičnih nevarnosti; predvsem pa spet obudimo vero in zaupanje v Božjo bližino in pomoč.« Župnije bodo nabirko pri mašah prihodnjo nedeljo, 13. avgusta, namenile za prizadete v neurjih. 

Danes pa so na župnike, župnijske upravitelje, samostane in vse katoliške skupnosti v bližini prizadetih krajev, ki imajo prostore ter za bivanje urejene kapacitete, naslovili spodbudo, naj preko Škofijske karitas na svojem območju ponudijo za zatočišče ljudem, ki so v nedavnih neurjih ostali brez strehe nad glavo.

"Prav tako vse, ki imate proste kapacitete v bližini prizadetih krajev, vabimo h gostoljubnosti do ekip mladih prostovoljcev v okviru Mlade Karitas, ki potrebujejo namestitev za opravljanje svojega dela," so zapisali v izjavi.

Nalaganje
Nazaj na vrh