Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€ prejmete brezplačno knjigo z naslovom Kot v Nazaretu, avtorja Renéja Voillaumea. Nakupujte tukaj.

Zapri
Iskanje
Pričevanja

Podarjeni čas

Življenje v zadnjih stopnjah raka in beležke na tej poti

Novo
Pričevanja

Podarjeni čas

Življenje v zadnjih stopnjah raka in beležke na tej poti

V knjigi so zbrani poslednji zapisi irskega jezuitskega duhovnika Michaela Paula Gallagherja, razmišljanja, čustvovanja in duhovne refleksije, ki... Več
22,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Podarjeni čas
Podarjeni čas
22,90€

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789610409854
Ikona seznama Avtor prevoda: Klementina Logar
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama Leto izdaje: 2023
Ikona seznama Število strani: 176
Ikona seznama Vezava: mehka
Ikona seznama Mere: 120 x 190 mm
Ikona seznama ISBN: 978-961-04-0985-4

O izdelku

V knjigi so zbrani poslednji zapisi irskega jezuitskega duhovnika Michaela Paula Gallagherja, razmišljanja, čustvovanja in duhovne refleksije, ki jih je beležil po diagnozi raka v zadnjih mesecih pred smrtjo. Kljub psihičnemu in fizičnemu trpljenju zaradi težke bolezni so njegove besede vseskozi prežete z globoko vero, upanjem in hvaležnostjo ter tkejo iskreno in tolažilno pričevanje o soočanju z lastno minljivostjo.


»Knjiga je lahko zelo dobrodošla vsem, ki se znajdejo v podobni situaciji. Globoko sem namreč prepričana, da je človeku veliko laže, če spregovori o svoji bolečini in jo podeli z drugimi. Bolnik sam pripoveduje o sebi, svojih razmišljanjih, občutjih, strahovih. Izredno dragoceno pa se mi zdi, da govori o svoji veri, o svojem odnosu do Boga. Ne tako, kot bi kot katoliški duhovnik moral, ker naj bi se tako od njega pričakovalo, ampak tako, kot se v njem odvija ta odnos ob vsem, kar doživlja.«

(iz spremne besede Metke Klevišar)


Odlomek iz knjige:

Upam si reči, da uživam, ker je Bog ob meni v tem čudnem prostoru. Občasno občutim velikansko svobodo in seveda tudi predajanje drobnim bojaznim. Vsak dan ima svoje svetle plati in sence ter niha med »da« in »ne«. Toda »ne« je vedno šibkejši; sproži ga pomanjkanje moči ali vizije. Vrne se »da«, toda ne kot veselo sprejemanje, temveč kot tiha pripravljenost – »nesamost«.


Podobni izdelek

19,90€ Poglej izdelek: Devetdnevnice ob težkih dneh

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh