Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi skavti so zavihali rokave [FOTO]

Za vas piše:
M. P.
Objava: 08. 08. 2023 / 14:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2023 / 16:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi skavti so zavihali rokave [FOTO]
Skupina skavtov, ki je pomagala na Homcu. FOTO: Lara Bajec / ZSKSS

Tudi skavti so zavihali rokave [FOTO]

Ob verigi solidarnosti, ki se utrjuje med prebivalci Slovenije v poplavljenih regijah, so se v pomoč ljudem dejavno vključili tudi skavti.

Z žalostjo spremljamo trenutno dogajanje in posledice naravne ujme, ki je prizadela našo ljubo Slovenijo, so povedali na sedežu Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. "Skavti smo namreč del sistema zaščite in reševanja Republike Slovenije. Že v četrtek, pred neurji, smo začeli s pripravami in se takoj po poplavah odzvali s pomočjo ljudem, ki so jih poprave najbolj prizadele."

Potrebno je veliko pridnih rok. FOTO: Lara Bajec

Skavtski prostovoljci pomagajo civilni zaščiti

Na več prizadetih lokacijah so skavtski prostovoljci, ki pomagajo lokalni civilni zaščiti. Čez vikend so postavljali zasilna prenočišča v Kranju, polnili protipoplavne vreče v Kamniku, pomagali v Škofji loki, Domžalah, Komendi, največ prostovoljcev pa je pomagalo v Mozirju.

FOTO: Lara Bajec

Vedno več pomoči potrebujejo na Koroškem

"Naši prostovoljci tudi tekom tedna ostajajo na terenu, vsak dan pa se odpravljanju posledic pridružijo nove ekipe, ki jih razporejamo glede na zaznane potrebe na terenu," so povedali in dodali, da po vzpostavitvi dostopnih poti vedno več pomoči potrebujejo na Koroškem.

FOTO: Lara Bajec

Več kot 1000 ur prostovoljnega dela že opravili

Skavtsko geslo je: Vedno pripravljen! FOTO: Nastja Perovnik

Čez vikend je bilo na terenu 165 skavtov iz več kot 30. lokalnih enot, ki so skupaj opravili več kot 1000 ur prostovoljnega dela. Posledice poplav še vedno ostajajo, zato bodo tudi v prihodnjih dneh, po najboljših močeh, pomagali pri čiščenju poškodovanih objektov in okolice.

FOTO: Nastja Perovnik

Nalaganje
Nazaj na vrh