Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas išče prostovoljce za čiščenje domov prizadetih v ujmah

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 06. 08. 2023 / 08:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.08.2023 / 09:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karitas išče prostovoljce za čiščenje domov prizadetih v ujmah
Slovenska karitas je prejela že veliko prošenj za pomoč pri čiščenju in obnovi domov. FOTO: Slovenska karitas

Karitas išče prostovoljce za čiščenje domov prizadetih v ujmah

Slovenska karitas ima te dni ob poplavah in zemeljskih plazovih, pa tudi po prejšnjih neurjih, polne roke dela in zato prosi za prostovoljsko pomoč pri čiščenju domov prizadetih v zadnjih ujmah.

»Pod težo letošnjih poletnih neurij so se znašle mnoge družine. Odkrite strehe, uničeni domovi in pridelki. Vse te situacije kličejo po pomoči in podpori,« poudarjajo na Slovenski karitas.

Pomoč najranljivejšim

Prizadevajo si pomagati najbolj ranljivim – starejšim, bolnim, družinam z otroki, ki so ostali brez strehe nad glavo. Doslej so prejeli že veliko prošenj za pomoč pri čiščenju in obnovi domov in verjamejo, da bodo lahko s skupnimi močmi postavili stvari na bolje.

Naloge prostovoljcev

Zato vabijo vse, ki lahko in želijo pomagati, da se jim pridružijo. Naloge prostovoljcev bodo zlasti pomoč pri čiščenju poplavljenih domov, podpora pri odpravljanju škode po neurjih in poplavah, pomoč z zagotavljanjem temeljnih potrebščine, denimo hrane in oblačil, kjer je to potrebno.

Prijava prek spletnega obrazca

Prek spletnega obrazca se je mogoče prijaviti TUKAJ. »Organizirali bomo ekipe prostovoljcev, ki bodo delovale glede na trenutne potrebe in prioritete. Aktivirani boste glede na potrebe na terenu,« pojasnjujejo pri Slovenski karitas.

Finančna pomoč

Kdor ne more sodelovati kot prostovoljcev, lahko pomaga tudi s finančno donacijo s sporočilom SMS karitas5 ali karitas10 na 1919, s čimer prispeva 5 € ali 10 € za prizadete v neurjih in poplavah.

Omogočiti, da si ljudje ponovno uredijo domove

»Vaša pomoč bo pripomogla, da bomo lažje popravili nastalo škodo in omogočili, da si ljudje ponovno uredijo svoje domove. Hvala vam za vašo solidarnost, čas in prispevke v teh težkih časih,« so hvaležni pri Slovenski karitas.

Nalaganje
Nazaj na vrh