Zapri
Iskanje

Pomoč za Urško in Tadeja

Jožica Ličen
Za vas piše:
Jožica Ličen
Objava: 27. 11. 2017 / 09:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Pomoč za Urško in Tadeja

V Podkraju nad Ajdovščino je družina s štirimi otroki, od katerih sta Urška in Tadej otroka s posebnimi potrebami.

V decembru se v naših srcih prebujajo čustva, pričakovanja, upanje. V številnih otroških očeh se bodo prižgale iskrice, tudi zaradi vas. In prav je tako. V očeh Urške in Tadeja iskric ne bo, ker ne vidita, pa še za številne druge stvari, za kar je nam samoumevno, sta prikrajšana.

V Podkraju nad Ajdovščino je družina s štirimi otroki, od katerih sta Urška in Tadej 18-letna otroka s posebnimi potrebami. Starši se trudijo po svoji moči. Vsa leta sta bila Urška in Tadej doma in so ju vsak dan vozili v Zavod Cirius v Vipavo. V zadnjih letih sta zrasla in postala težka, starši ne zmorejo več teže nošenja v posteljo in zjutraj iz nje, zato ne preostane drugega, kot da se damo skupaj z namenom Urški in Tadeju, pa tudi njuni družini, olajšamo življenje. Dogovorili smo se, da bomo pomagali pri nakupu dvigala, ki stane z vso prenovo stare hiške cca 30.000 Eur. Mama Mirjam je najprej oklevala, nato pa s solzami v očeh dovolila, da objavimo njihovo zgodbo.

Zgodba te družine je bila objavljena v Ognjišču in vam prilagam članek iz rubrike »Naši preizkušeni bratje«. Bralci Ognjišča so že darovali tretjino potrebnega zneska. Tudi nekateri drugi posamezni so že prispevali svoj dar, tudi občina Ajdovščina je namesto voščilnic to namenila za ta dva otroka. Niso to veliki denarji, toda 10, 20, 50… Eur in se počasi nabira, zato vas prosimo za pomoč in tudi, da to pošto posredujete naprej.

Urška in Tadej rabita mojo, vašo, našo pomoč. Prosim pomagajte kupiti dvigalo. Vsak Eur šteje, zato hvala za vaš dar, ki ga boste nakazali na: Karitas vipavske dekanije, Ajdovščina, Vipavska cesta 11 TRR SI56 0475 1000 0867 279, sklic SI00 1997, namen: dvigalo za Urško in Tadeja.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Sveto pismo
4,80€ Poglej izdelek: Evangeliji
Nalaganje
Nazaj na vrh