Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ponovnega odprtja vrtcev in šol smo veseli«

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 26. 01. 2021 / 14:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.01.2021 / 12:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Ponovnega odprtja vrtcev in šol smo veseli«

»Ponovnega odprtja vrtcev in šol smo veseli«

Navdušenje ob ponovnem odprtju tudi v katoliškem vrtcu in osnovni šoli.

V torek, 26. januarja, so se ponovno odprli vrtci in prva triada OŠ v devetih regijah po Sloveniji. FOTO: Pexels.


Kratek komentar ob ponovnem odprtju sta nam podala Mitja Perš, direktor Miklavževega zavoda v Murski Soboti, in Nuša Pohlin Schwarzbartl, ravnateljica osnovne šole Alojzija Šuštarja.


Vrtec Lavra. FOTO: Tamino Petelinšek.

»Bili smo veseli, da se je po dolgem času spet večina otrok vrnila, nekako tri četrt otrok je nazaj, nekaj se jih bo vrnilo v februarju. Smo pa veseli tudi vsi zaposleni in vzgojiteljice v vrtcu, da gre življenje spet po ustaljenih poteh. Pred odprtjem smo se vsi testirali na koronavirus, vsi testi so bili negativni, tako da smo vrtec brez problemov odprli. Obe enoti vrtca, ena v Murski Soboti, druga v Tišini, sta sedaj odprti,« je povedal Mitja Perš, direktor Miklavževega zavoda v Murski Soboti.

Otroci so bili veseli, da so po dolgem času spet videli svoje prijatelje in vzgojiteljice. Pri vseh zaposlenih v vrtcu, vzgojiteljicah in pomočnicah, je prisotno neko olajšanje po večmesečnem zaprtju, da so se lahko vrnili nazaj na delo.

Za varnost je poskrbljeno

»Striktno se držimo priporočil s strani NIJZ, umivanja rok, razkuževanja, nošenja mask in vsega ostalega, kot je po priporočilih. Staršem smo vstop v vrtec omejili, tako da vzgojiteljice oz. pomočnice sprejemajo otroke na vhodu v vrtec. Starši v vrtec ne vstopajo, niti se ne zadržujejo v prostorih vrtca. Vzgojiteljice in pomočnice pomagajo otrokom v garderobah, da se preoblečejo, in jih peljejo do svoje skupine. Otroci so razdeljeni v tri skupine, vsaka ima svojo igralnico, svoje sanitarije, do mešanja skupin tako ne prihaja. Vsaka skupina je v svojem "mehurčku", kjer se igrajo in ustvarjajo,« je pojasnil Mitja Perš. »Na tem mestu bi se rad še zahvalim staršem, da so bili v tem času, ko bili vrtci zaprti, potrpežljivi, strpni in razumevajoči glede na nastalo situacijo. Za vse nas je bila to težka preizkušnja in zahtevno obdobje.«

Veselje tudi na Osnovni šoli Alojzija Šuštarja

»Res sem vesela, da smo spet v šoli. Na prihod učencev smo se organizacijsko in vsebinsko zelo pripravljali. Glede na to, da so bili zdaj skoraj tri mesece doma, je bil današnji dan že skoraj tako kot prvi šolski dan. Zavedamo se, da bo potrebno delo spet prilagoditi in se ponovno uvesti v šolsko rutino,« je povedala Nuša Pohlin Schwarzbartl, ravnateljica Osnovne šole Alojzija Šuštarja.


Nuša Pohlin Schwarzbartl. FOTO: Arhiv Družine.

Otroci so bili ob ponovnem prihodu v šolo veseli, a hkrati prestrašeni. Bili so v pričakovanju, malo pa jih je tudi skrbelo, kako bo. Večina staršev se je ukvarjala s podobnimi občutki, po eni strani z veliko željo, da se otroci končno vrnejo v šole, po drugi strani pa z velikim strahom, kaj bo to prineslo. Ali se bodo okužbe razširile, ali so doma ogroženi drugi družinski člani in stari starši … Nekaj otrok je tako še ostalo doma zaradi njihovih rizičnih bolezni ali rizičnih stikov v družini. Vsi učitelji, ki so sedaj na delu, in tudi tisti, ki se bodo v delovni proces vključili kasneje, pa so zelo razumevajoče pristopili k testiranju.

Naredimo vse, kar je v naši moči in računajmo na Božjo pomoč

»Na šoli smo poostrili ukrepe, otroci nosijo maske tudi v razredu. Bomo pa dali ravnovesje tem ukrepom tako, da bodo otroci zunaj več kot običajno. Ne samo v rekreativnem odmoru, ampak tudi sicer – v učilnici v naravi, pri športu, na sprehodih … Ne glede na vse ukrepe pa se bomo kar se da potrudili, da se bodo otroci na šoli počutili varno,« zagotavlja Nuša Pohlin Schwarzbartl. Nato dodaja: »Najprej moramo narediti vse, res vse, kar je v naši moči, potem pa lahko računamo še na Božjo pomoč in zaupajmo, da nas Bog spremlja.«


Preberite še:
- Janša potrdil: v torek spet v vrtec in šolo

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh