Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Ponovno odkrijmo lepoto in moč celibata'

Objava: 10. 11. 2011 / 09:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Ponovno odkrijmo lepoto in moč celibata'

Papež Benedikt XVI. je med včerajšnjo splošno avdienco duhovnikom položil na srce, naj bo njihova edina gotovost v Bogu.

Po besedah papeža Benedikta XVI. so duhovniki poklicani v življenje, katerega edina gotovost bi morala biti v Gospodu in v njegovi Besedi. Z Bogom kot edinim življenjskim virom lahko svobodno izbiro celibata ponovno odkrijemo v vsej njeni 'lepoti in moči', je sveti oče dejal med včerajšnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Pri tem so vsi kristjani poklicani, da živijo 'radikalnost evangelija', je poudaril Benedikt XVI., in s svojim življenjem naj bi pričali, da se je Jezus Kristus s svojo smrtjo žrtvoval za odrešitev celotnega sveta.

Benedikt XVI. je svoj nagovor posvetil Psalmu 119, ki govori o Božji besedi in postavi. Papež je Božjo postavo in poslušanje Božje besede označil kot zdravilno in osvobajajočo moč. Pojasnil je, kako v Stari zavezi izraelskim duhovnikom ni bilo dodeljene nič zemlje, njihova 'last in posest' je bil sam Bog. Tudi celibat novozaveznega duhovništva potrjuje, da je Bog dediščina in posest človeka, ki se je Bogu v celoti posvetil.

Med včerajšnjo avdienco je sveti oče pozval tudi k solidarnosti in molitvi za vse žrtve naravnih katastrof, ki so v zadnjih dneh pustošile 'od Srednje Amerike do Južne Azije'. Hude poplave in zemeljski plazovi so zahtevali precejšnje število žrtev. Po papeževih besedah bi morali vsi ljudje dobre volje sodelovati z ustreznimi ustanovami, da bi lahko skupaj nudili pomoč tisočem ponesrečenih.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh