Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poročilo o dobrodelnem koncertu z naslovom Solidarni z Japonsko

Objava: 21. 04. 2011 / 08:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poročilo o dobrodelnem koncertu z naslovom Solidarni z Japonsko

Glavni namen koncerta je bil z umetnostjo izraziti solidarnost z Japonsko.

Slovenski komorni zbor in Slovenska filharmonija sta 18. aprila 2011 v dvorani Slovenske filharmonije na Kongresnem trgu 10 v Ljubljani pripravila dobrodelni koncert z naslovom Solidarni z Japonsko.

Slovenska Karitas je na koncertu zbirala namenske prispevke za Japonsko. Zahvaljujejo se obiskovalcem in darovalcem, posebno zahvalo pa izrekajo organizatorjema koncerta Slovenski filharmoniji in Slovenskemu komornemu zboru, prostovoljcem, tedniku Družina, Radiu Ognjišče in RTV Slovenija.

Glavni namen koncerta, ki je bil z umetnostjo izraziti solidarnost z Japonsko, je bil v polni dvorani Slovenske filharmonije več kot izpolnjen. Večer je bil namenjen izražanju sočutja z vsemi, ki sta jih 11. marca letos prizadela potres in cunami na Japonskem.

Pesem Slovenskega komornega zbora pod vodstvom dirigentke Martine Batič in poezija p. Vladimirja Kosa, ki jo je recitiral Tone Kuntner, je poslušalce, obiskovalce in gledalce popeljala do »kraja, kjer živi ljubezen in dobrota«. K posebni povezanosti z Japonsko je prispevala prisotnost japonskega veleposlanika Toshimitsuja Ishigureja v Republiki Sloveniji. V imenu Slovenske škofovske konference se je dogodka udeležil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.

Obiskovalci in gledalci koncerta so solidarnost v času koncerta lahko izrazili s prostovoljnimi prispevki. Za žrtve potresa in cunamija na Japonskem so v času koncerta zbrali 23.000,00 €. Slovenska Karitas je za pomoč prizadetim na Japonskem do sedaj sicer zbrala že 61.000,00 €.

Slovenska Karitas je 20.000,00 € prek Caritas Internationalis že nakazala Caritas Japonske. Naknadno zbrana sredstva bodo nakazali v naslednjih dveh do treh tednih, to je v času, ko bo na račun prispela še glavnina sredstev, ki so jih darovalci v času koncerta posredovali v obliki telefonskih klicev.

Caritas Japonske sredstva iz mednarodne mreže uporablja predvsem za vodo, hrano, odeje, oskrbo zavetišč in druge najnujnejše pripomočke. Pomoč bo potrebna, dokler ne bodo obnovljeni domovi številnih prizadetih družin, kar naj bi predvidoma trajalo prihodnji dve leti. Sredstva namenjajo tudi vzpostavljanju mreže svetovalnih delavcev za psihosocialno pomoč.

Slovenska Karitas z zbiranjem sredstev nadaljuje na računu:

Slovenska Karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
02140–0015556761
Namen: Japonska
Sklic: 00 6270

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani http://www.karitas.si/.


Poročilo o koncertu objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh