Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poseben 30. festival mladih v Medžugorju

Za vas piše:
K. C.
Objava: 25. 07. 2019 / 08:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2019 / 08:43
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poseben 30. festival mladih v Medžugorju

V Medžugorju se je začel festival mladih, na katerem so uradno tudi škofje in kardinali.
V Medžugorju med 1. in 6. avgustom poteka 30. Festival mladih. Letos mlade vabijo Jezusove besede »Hôdi za menoj!« (Mk 10, 21).

Tokratni festival mladih je poseben samo zaradi obletnice, temveč tudi zato, ker je papež Frančišek dopustil uradna romanja v Medžugorje, ki jih lahko organizirajo tudi župnije in škofije. Ta odločitev je še posebej pomembna za škofe in kardinale. Po tej papeževi odločitvi namreč lahko v tem priljubljenem kraju maše darujejo škofje in kardinali.

Mašo bo na začetku festivala mladih, 1. avgusta, daroval papežev vikar za rimsko škofijo, kardinal Angelo De Donatis, 5. avgusta zvečer pa bo maševal predsednik Papeškega sveta za novo evangelizacijo, nadškof Rino Fisichella, ki bo tudi mlade nagovoril tudi na katehezi, pri katerih bodo sodelovali tudi drugi škofje in kardinali. V okviru programa festivala bo sodeloval tudi sekretar Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja msgr. José Rodriguez Carballo, festivala pa se udeležujeta tudi apostolski vizitator za župnijo Medžugorje msgr. Henryk Hosera in nuncij v Bosni in Hercegovini msgr. Luigi Pezzuto.

Mladi se bodo na festivalu bogatili tudi s pričevanji, predavanji, predstavami, molitvijo, glasbo in plesom.

Festival mladih vsako leto privabi več deset tisoč mladih iz različnih držav, seveda tudi iz Slovenije, in okrog 400 duhovnikov iz številnih držav.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh