Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poskus atentata na mehiškega kardinala

Objava: 30. 11. 2011 / 09:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poskus atentata na mehiškega kardinala

V Mehiki so pred papeževim obiskom zaskrbljeni zaradi paketne pošiljke z bombo kardinalu Riveri, vlada je napovedala okrepljeno osebno zaščito.

Po poskusu atentata s paketom, ki je vseboval eksplozivno sredstvo, na latinskoameriškega kardinala Norberta Rivero Carrero je vlada zveznega okrožja mehiške prestolnice (Distrito Federal-Ciudad de Mexico) napovedala okrepljeno osebno zaščito za krajevnega nadškofa.

Župan Marcelo Ebrard je v telefonskem pogovoru kardinalu Riveri osebno izrazil svojo zaskrbljenost. V luči pričakovanja papeževega obiska v drugi največji državi Latinske Amerike spomladi prihodnje leto so se mehiški mediji na široko razpisali o omenjenem dogodku.

Po navedbah škofijskega tiskovnega predstavnika Huga Valdemarja je v preteklosti na škofijsko upravo prispelo že več tovrstnih poštnih pošiljk. V paketu, ki so ga dostavili minuli konec tedna, je bila poleg eksploziva tudi knjižica z naslovom 'Gospodarsko pravo v Latinski Ameriki'. Pošiljatelj spornega paketa je zaenkrat neznan. Škofijski poštni urad je pošiljko zaradi neobičajne teže predal policiji, ta pa je ob odprtju odkrila eksplozivno sredstvo.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh