Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poslanci potrdili Janševo ministrsko ekipo

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 03. 2020 / 20:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.03.2020 / 06:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poslanci potrdili Janševo ministrsko ekipo

Poslanci potrdili Janševo ministrsko ekipo

Janša se je osredotočil na dodatne ukrepe, ki jih bo treba sprejeti za zajezitev širjenja koronavirusa.

Foto: Tatjana Splichal


Poslanci državnega zbora so po skrajšanem postopku z 52 glasovi za, 31 proti in enim – Janijem Möderndorferjem – vzdržanim (enako razmerje »za« in »proti« je bilo tudi v začetku meseca pri glasovanju o Janezu Janši za mandatarja nove vlade) potrdili novo ministrsko ekipo, s čimer je Slovenija dobila 14. vlado, tretjo pod Janševo taktirko. Sestavljale jo bodo štiri stranke – SDS, SMC, NSi in DeSUS.

Kdo so novi ministri?

Pred državnim zborom je že zapriseglo vseh 16 ministric in ministrov. To so: Anže Logar (za zunanje zadeve), Aleš Hojs (za notranje zadeve), Andrej Šircelj (za finance), Andrej Vizjak (za okolje in prostor), Zvonko Černač (za razvoj, strateške projekte in kohezijo), Vasko Simoniti (za kulturo) in Helena Jaklitsch (za Slovence v zamejstvu in po svetu) iz SDS, Zdravko Počivalšek (za gospodarski razvoj in tehnologijo), Lilijana Kozlovič (za pravosodje), Simona Kustec (za izobraževanje, znanost in šport) in Boštjan Koritnik (za javno upravo) iz SMC, Matej Tonin (za obrambo), Jernej Vrtovec (za infrastrukturo) in Janez Cigler Kralj (za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti) iz NSi in Tomaž Gantar (za zdravje) in Aleksandra Pivec (za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano) iz DeSUS.

Intervencijski zakon že prihodnji teden

Janša, ki je na premierskem stolčku zamenjal Marjana Šarca, se je pred glasovanjem ob predstavitvi ministrske ekipe osredotočil predvsem na dodatne ukrepe, ki jih bo treba – že na prvi seji nove vlade – sprejeti za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Po njegovi oceni doslej ni bilo storjenega dovolj, že sprejeti ukrepi se ne izvajajo: »Še danes na brniškem letališču ni bilo zdravstvene kontrole, verjetno je to edino evropsko letališče brez nje.« Intervencijski zakon bodo poslanci na izredni seji parlamenta potrjevali že prihodnji teden.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh