Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Poslušajte papeža, pa bo konec korupcije in lakote«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 06. 2015 / 12:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Poslušajte papeža, pa bo konec korupcije in lakote«

Pevca Bona je Frančiškova solidarnost z ubogimi navdihnila k boju proti krivicam in lakoti.

Bono, pevec irske skupine U2, je objavil »poziv k svetu brez lakote«.



V video sporočilu, ki so ga predvajali na milanskem Expu med predstavitvijo dokumenta Terra e Cibo (Zemlja in hrana) – predstavil ga je kardinal Peter Turkson, predsednik Papeškega sveta za pravičnost in mir, je umetnik dejal, da bi morali »svetovni voditelji prisluhniti papežu Frančišku in ustaviti korupcijo«.

Na posnetku, pripravljenem posebej za to priložnost, Bono pojasnjuje, kako je lakoto v svetu mogoče odpraviti, »če si bomo skupaj, združeni kot en svet, ena človeška družina, levi in desni, bogati in revni, vsi ljudje, vsa verstva, prizadevali za isti cilj: ena človeška družina, s hrano za vse«.

Irski pevec je priznal, da ga »solidarnost papeža Frančiška navdihuje« pri njegovem ravnanju in je pripravljen sodelovati s svetim očetom v boju proti revščini, brezbrižnosti in lakoti.

Bono, s pravim imenom Paul David Hewson, je svojo odločenost podprl z besedami: »Papež Frančišek in njegova solidarnost z najranljivejšimi je navdihnila mene in mnoge druge ljudi, onkraj besed, onkraj glasbe, in v teh prizadevanjih želimo sodelovati z njim. Pripravljen sem zavihati rokave; pripravljen sem oditi na pot; pripravljen sem se soočiti z revščino in brezbrižnostjo, ki revnim povzročata bedo, krivico in lakoto.«

Vir: www.aleteia.org
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh