Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postne duhovne vaje v Vatikanu bo vodil redovnik

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 01. 2016 / 10:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Postne duhovne vaje v Vatikanu bo vodil redovnik

P. Ermes Ronchi je v Italiji tudi znan televizijski komentator.

Italijanski duhovnik, teolog in televizijski komentator, 68-letni Ermes Ronchi, bo letos v Vatikanu vodil postne duhovne vaje za papeža Frančiška in rimsko kurijo. Papež ga je osebno poklical in ga prosil, naj pripravi in vodi meditacije v tednu duhovnih vaj med 6. in 11. marcem, kot je p. Ronchi pojasnil v pogovoru za Radio Vatikan. Kot v preteklih dveh letih se bo Frančišek z vodilnimi sodelavci v rimski kuriji ob tej priložnosti tudi tokrat umaknil v center duhovnih vaj Casa Divin Pastore v mestecu Ariccia, okoli 30 kilometrov jugovzhodno od Rima.



Kot je še povedal p. Ronchi, se vedno drži tega, kar mu je kot otroku pojasnil oče glede dobre pridige: »Malo besed, ampak preprosto in konkretno.« Vedno si prizadeva, da uporabi besede, ki so se ga dotaknile bodisi na boleč ali pa radosten način. V njegovih besedilih naj bi pomembno vlogo odigrala tudi Božja Mati Marija. Ronchi pripada redu Marijinih služabnikov ali servitov.

V nasprotju s tradicijo papeževe duhovne vaje v letošnjem letu ne bodo na programu v prvem postnem tednu, razlog za spremembo pa je Frančiškovo potovanje v Mehiko med 12. in 18 februarjem.

Vir: Kathpress
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh