Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Postni čas izkoristimo za molitev, spreobrnjenje in ljubezen do bližnjega’, vabi papež

Objava: 26. 02. 2012 / 20:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Postni čas izkoristimo za molitev, spreobrnjenje in ljubezen do bližnjega’, vabi papež

Benedikt XVI. je med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja pozval, naj v postu ‘z novim zagonom živimo svojo vero in še očitneje izkazujemo ljubezen do bližnjega’.

Papež Benedikt XVI. je vernike ob začetku postnega časa pozval k molitvi in spreobrnjenju. Predvelikonočni čas pokore naj bi pripomogel, da bi ‘svojo vero zaživeli z novim zagonom in še očitneje izkazovali ljubezen do bližnjega’, je sveti oče dejal v svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Štiridesetdnevni post se je pričel na pepelnično sredo, zaključi pa se na veliko noč, ki jo letos obhajamo 8. aprila.

Benedikt XVI. je opozoril, naj se ljudje izognejo skušnjavi, da bi Boga izrinili iz vsakdanjega življenja, predvsem pa, naj se ne zanašajo na lastno sposobnost, da bodo uredili svet po svojih zahtevah. Človek je seveda nenehno izpostavljen skušnjavam, je poudaril sveti oče v luči včerajšnjega evangelija, toda s potrpljenjem in iskreno ponižnostjo, in če svoje življenje resnično usmerimo k Bogu, lahko postanemo močnejši od sovražnika. Kajti ‘Bog je izvir resničnega življenja’. Človek naj bi svoje življenje usmerjal po njegovi volji in se iskreno spreobrnil. Svoja dejanja in misli naj bi usmeril v dobro.

Ob koncu svojega nagovora je papež Benedikt XVI. na včerajšnjo prvo postno nedeljo vernike izrecno prosil, naj molijo zanj in za vse člane rimske kurije, ki so sinoči pričeli s postnimi duhovnimi vajami, zaradi katerih so v tem tednu odpovedani vsi uradni termini in avdience, vključno s sredino splošno avdienco.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh