Zapri
Iskanje

Posvetilna molitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 26. 06. 2022 / 11:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2022 / 09:02
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Posvetilna molitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu

Posvetilna molitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu
»Prosimo Te, vladaj nad nami in nad našim narodom.« FOTO: Tatjana Splichal
Mesec junij je v znamenju Jezusovega in Marijinega Srca.

Zdaj, ko se bližamo koncu meseca, ki je v Sloveniji tudi v znamenju praznovanja naše državnosti, se obrnimo k njunemu ljubečemu Srcu z naslednjo molitvijo.

Vsemogočni večni Bog, zahvaljujemo se Ti in Te slavimo! Ustvaril si nas po svoji podobi in nas daroval tej prečudoviti državi. Izročil si nas Svojemu Sinu, našemu Gospodu Jezusu Kristusu. On nam je prinesel odrešenje v svojem trpljenju in smrti na križu. Gospod Jezus Kristus, Sin živega Boga, zahvaljujemo se Ti, ker si nam poslal svojega Svetega Duha, ki bedi nad nami, ki nas vodi in usmerja naše življenje, da bi se uresničil Božji načrt! Bog, Sveti Duh, verujemo, da se povezuješ z vsemi ljudmi na tem svetu!

Daj, da bodo v našem narodu vladale pravičnost, modrost, edinost in sprava. FOTO: Tatjana Splichal 

Goreče Te prosimo: prenovi obličje zemlje tako, da razsvetljuješ naša srca s svojo modrostjo, da bi živeli v skladu z Božjo voljo, v ljubezni do Boga in bližnjega! Gospod Jezus Kristus, naš Odrešenik in naš Odkupitelj, tukaj in sedaj te skupaj z našimi državniki, vlado in državljani Slovenije sprejemamo za Gospoda in Kralja naše dežele in države ter posvečujemo sebe in svojo državo Tvojemu presvetemu Srcu in Marijinemu brezmadežnemu Srcu! Prosimo Te, vladaj nad nami in nad našim narodom z močjo Svetega Duha, da bodo v našem narodu vladale pravičnost, modrost, edinost, sprava …! Skupno si bomo prizadevali za zvestobo Božjim zapovedim, za spoštovanje naravnega in moralnega življenja v skladu z Božjo Besedo, ki je zapisana v Svetem pismu! Amen.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh