Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poteka akcija Šolar na smuči

Za vas piše:
T. M.
Objava: 17. 02. 2022 / 15:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.02.2022 / 15:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poteka akcija Šolar na smuči
FOTO: Pexels

Poteka akcija Šolar na smuči

Okoli sto osnovnošolcev je danes v sklopu tradicionalnega projekta Šolar na smuči, ki ga pripravlja Smučarska zveza Slovenije v sodelovanju s petimi smučarskimi centri in tamkajšnjimi klubi, preskusilo tekaške in smučarske terene na Rogli.

Z učenci četrtih razredov osnovnih šol sta se danes družila nekdanja olimpijca Petra Majdič in Jure Košir.

»Vsakoletna akcija, pri kateri sodelujejo tudi državni Zavod za šport Planica in policija, zaradi epidemije letos poteka nekoliko pozneje, v drugi polovici februarja. Začeli so jo na Krvavcu, nadaljevali na Gačah in Cerknem, po današnjem dnevu na Rogli pa jo v petek zaključujejo na Mariborskem Pohorju,« poroča STA. 

Aktivno preživljanje prostega časa 

Koordinator akcije Luka Vrančič je dejal, da so letos projektu spodbujanja otrok k športno aktivnemu preživljanju časa, ki so ga prvič izvedli pred sedmimi leti, prvič dodali tek na smučeh in k sodelovanju povabili tudi otroke tretjih razredov, ki se tako še nekoliko prej seznanijo s snežnimi radostmi.

Današnjega dogodka se je udeležil tudi Jure Košir. FOTO: Tamino Petelinšek/STA

Odziv osnovnih šol je vsako leto večji, tako da bo letos skupaj po zaslugi akcije en dan zastonj smučalo skoraj 3000 otrok. »Interes šol je izjemen, saj so se kvote, ki so bile na voljo, zapolnile v manj kot 24 urah,« je dodal Vrančič.

Tekaškega dela se je udeležilo okoli 600 otrok, ob Rogli pa so ga že prejšnji teden gostili tudi v Medvodah, Planici in na Pokljuki.

V prihodnje bodo projekt še nadgradili 

Današnjega dogodka so se udeležili tudi državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Marjan Dolinšek, direktor Smučarske zveze Slovenije Uroš Zupan in direktor Zavoda za šport Planica Franci Petek.

Ambasadorka projekta in nekdanja smučarska tekačica Petra Majdič je vesela, da se je projekt razširil tudi na smučarski tek. Veselijo jo predvsem veselje in iskrice v otroških očeh, ki ne pogledujejo za telefoni in tablicami.


Nalaganje
Nazaj na vrh