Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Potopljena v življenje Svete Trojice

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 26. 04. 2024 / 09:57
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2024 / 13:28
Potopljena v življenje Svete Trojice
Itala Mela. FOTO: Splet

Potopljena v življenje Svete Trojice

Blažena Itala Mela, laikinja, mistikinja »Kristusova volja, ki jo čutim v globini svoje duše, je, da me potegne, da se skupaj z njim potopim v brezna Svete Trojice ... Nima smisla iskati drugih poti: to je tisto, kar je On izbral za moje posvečenje. Živeti v Trojici, biti prežet z ognjem ljubezni, dopustiti, da me tako globoko prepoji Luč, ki po mojem ubogem življenju izžareva vse duše, ki jih naš Gospod želi zediniti s seboj po milosti ... To je bistveno ..., to je moja večna usoda.«

Redovno ime: Marija od Svete Trojice.

Rojstvo: 24. avgusta 1904 v pristaniškem mestu La Spezia v Liguriji v Italiji.

Smrt: 29. aprila 1957 v rojstnem mestu.

Družina: Oče Pasquino in mati Alojzija, roj. Bianchini, sta bila osnovnošolska učitelja. Bila sta neverna, tako da je versko vzgojo prejela od starih staršev.

Ateizem: Tragična smrt devetletnega bratca je v njej korenito spremenila pogled na Boga. V srcu je začutila veliko praznino in se za nekaj let odvrnila od vere.

Spreobrnjenje: Pri osemnajstih letih je doživela globoko krizo, ki jo je ponovno približala veri. Na predvečer praznika Brezmadežne je opravila spoved in naslednji dan spet pristopila k obhajilu.

Študij: Po gimnaziji je leta 1928 diplomirala iz književnosti in klasičnih študij na Univerzi v Genovi. V italijanski katoliški zvezi univerzitetnih študentov je na srečanjih spoznala pomembne osebe, ki so kasneje vpliva...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh