Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Potrebujemo luč ljubezni

Za vas piše:
D. O.
Objava: 07. 02. 2013 / 11:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Potrebujemo luč ljubezni

Izšla je nova številka Družine.

Potrebujemo luč ljubezni

Ob praznovanju svetovnega dneva posvečenega življenja: »Namen tega dneva na željo blaženega Janeza Pavla II. je trojen: zahvala Gospodu za dar posvečenega življenja, da bi božje ljudstvo bolj spoznalo in cenilo redovno življenje in da bi ti, ki so svoje življenje posvetili evangeliju, slavili čudovita dela, ki jih v njih izvršuje Gospod.« V Sloveniji smo ga obeležili na slovesen način, o slovesnostih piše Jože Potrpin.


Na vejalniku vere

Berta Golob se skozi misel o hostiji sprehodi po poti duhovnika pred tri četrt stoletja, skozi koncil do današnjih dni in se sprašuje: Kaj nam obrača vero v narobe smer tja do vseenosti?

Pred vstopom v postni čas …

Objavljamo pastirsko pismo slovenskih škofov in nekatere poudarke iz papeževe poslanice za letošnji postni čas: »»Za Boga ni dovolj, da preprosto sprejemamo njegovo zastonjsko ljubezen. Ne samo, da nas ljubi, ampak nas želi pritegniti k sebi, nas preoblikovati na nedoumljiv način, da bi s svetim Pavlom lahko rekli: Ne živim več jaz, ampak v meni živi Kristus. Ko pripravimo prostor za Božjo ljubezen, postajamo kot njegovo usmiljenje, ki smo ga deležni. Vera je védenje o resnici in zvestoba resnici; usmiljenje je ‚hoja‘ v resnici.«

Tako ne gre naprej!

Ivan Štuhec opozarja, da zadnji dogodki v Sloveniji kar kričijo k skrajni budnosti in dejanjem: »Kaj lahko storimo? Odgovor je en sam. Nujno je treba sprožiti procese in postopke sprave na vseh ravneh družbenega življenja in se z nacionalno resolucijo o sožitju v skupni državi zavezati, da se vsi odrekamo verbalnemu, pisnemu in seveda fizičnemu nasilju.«


Skupaj za nasmeh življenja!

V intervjuju Mag. Viktorija Bevc, strokovna voditeljica o programu priprave na nadomestno starševstvo, razkriva svet postopkov za pripravo na posvojitev in rejništvo, bolečine staršev, ki ne morejo imeti otrok.

Tako mlada, pa že mamica?!?

Najstniških nosečnic je zaradi uporabe kontracepcije manj kot včasih, a povprečna starost ob prvem spolnem odnosu se niža. Kljub temu se zdi, da najstniška nosečnost po pregovoru »najprej štalca, pol pa kravca« ostaja tabu, ki mlade nosečnice vodi v hudo stisko. Marija Mezeg, absolventka babištva, piše o tem, kako tako situacijo sprejeti, kakšna je vloga okolja in kje najti pomoč.

Pred pustom še recept za flancate

Kmalu bo pust in da ne bo odšel praznih ust, vas v Družini čakata recepta tako za krhke kot kvašene flancate. Da boste lahko imeli kaj za »pusta hrusta«!


Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh